Adfunding
Image default
Bedrijven

Overal zit muziek!

Ben jij echt een fan van drummen? En wil je graag online drumles volgen? Dan zijn er eerst een paar dingen die handig zijn om te weten over drummen, naast het feit dat het hartstikke gaaf is. Er zijn maar weinig instrumenten te bedenken waarbij je zó intensief bezig bent met je lichaam als bij het drumstel. Natuurlijk, voor bijna alle muziekinstrumenten is de coördinatie lastig: je hebt vaak twee handen nodig en soms ook je mond. Maar een drummer gebruikt twee handen én twee voeten, die allemaal wat anders moeten doen. Daarboven op zijn er ook drummers die er ook bij zingen. Dat is al helemaal een klus. Je moet hiervoor een goede onafhankelijkheid hebben tussen je ledematen.

Bij drummen voor beginners is die coördinatie nog wel eens lastig. Een groot voordeel van drummen is dat je helemaal geen drumstel nodig hebt om het te leren. Je kunt altijd en overal oefenen, waar je ook bent. Probeer maar eens viool te oefenen zonder viool, of trompet te spelen zonder trompet – dat is toch een stuk lastiger!

Je moet weten dat overal muziek in zit. Door creatief gebruik te maken van je omgeving kun je eigenlijk altijd wel iets vinden dat geschikt is om op te drummen. De voorbeelden waar je gelijk op kan komen zijn potten en pannen. Maar misschien dat je ma dat niet al te tof zal vinden. Je kan ook denken aan emmers en dozen. Maar vergeet je eigen lichaam niet. Je bovenbenen zijn ideaal om te oefenen. Zoek naar geluiden en denk aan hoe je ze kunt toepassen in een ritme. Daag je eigen creativiteit uit door nieuwe dingen te proberen. Als je later achter een drumstel zit, zul je merken dat je je meer bewust bent van de verschillende klanken die je uit het drumstel kunt halen.

https://www.onlinedrumles.nl/