Adfunding
Image default
Bedrijven

Mooie opties om uw overtollige hardware weg te doen!

Heeft u als bedrijf net nieuwe apparaten gekocht, en weet u niet goed wat u moet doen met de oude apparaten? Dan is deze blog speciaal voor u geschreven. Het komt namelijk wel vaker voor dat bedrijven hier tegenaan lopen en dat uiteindelijk de oude apparaten maar ergens worden opgeborgen waar uiteindelijk niemand meer naar om kijkt. Dit is enorm zonde, want er zit nog zeker waarde in oude apparaten. Nu is het begrijpelijk dat u als bedrijf niet zit te wachten op te veel gedoe en wilt u het liefst dat de oude hardware snel weg is en dat u daar mogelijk nog iets moois voor terug krijgt. Om dit te realiseren zijn er verschillende mooie opties waar u als bedrijf voor kiezen.

Laat uw hardware opkopen

U zit als bedrijf niet te wachten op de vele tijd dat het gaat kosten om apparatuur te verkopen. Als u het zelf doet krijgt u waarschijnlijk wel meer geld, maar de tijd die er in moet worden gestopt kan ook weer veel geld kosten. Het is daarom beter om de oude hardware op te laten kopen door een IT dienstverlener. Deze IT dienstverleners doen aan oude hardware afvoeren en proberen het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit doen zij door een bepaald proces te doorlopen.

Eerst wordt er een waardebepaling gemaakt van de apparatuur die u hebt staan, daar kunt u dan ja of nee op zeggen. Als dit akkoord is dan wordt er een afspraak gemaakt met u om de apparatuur op te halen. U hoort het goed, u hoeft dus niet zelf de apparatuur naar een bepaalde locatie te brengen. Als de apparatuur is opgehaald zal de achtergebleven data zorgvuldig worden verwijderd of vernietigd. U weet dus ook 100% zeker dat er geen datalek zal voorkomen. Als dat is gedaan zal de apparatuur weer verkoop klaar worden gemaakt en weer doorverkocht worden aan andere personen. Als het proces is doorlopen krijgt u als bedrijf het afgesproken bedrag en bent u in één klap van alle apparatuur af voor een mooi prijsje.

Doneer uw hardware!

Heeft u het idee dat de hardware niet zo waardevol meer is voor u? Laat deze niet stof happen, maar doneer het aan een goed doel. Iets wat voor uw bedrijf niet meer waardevol is kan voor anderen wel waardevol zijn. Daarnaast is het toch ook enorm zonde als oude niet waardevolle apparatuur ruimte in beslag neemt op uw kantoor. U kunt zoals eerder kiezen om de apparatuur te verkopen en een mooi prijsje te krijgen voor de oude appraten, maar u kunt ook anderen er blij mee maken door de hardware te doneren. Daarnaast bent u met het doneren ook zeer sterk bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. MVO is een belangrijk onderdeel tegenwoordig voor bedrijven om uit te stralen.

Er zijn verschillende Stichtingen die zich inzetten de oude apparatuur te schenken aan minder bedeelde groepen. Zo bestaat er bijvoorbeeld de Stichting Itdonations. Dit is een stichting die het hele proces verzorgt van het ophalen van de hardware, het verwijderen van de data en het doneren van de hardware onder uw naam aan het gekozen goede doel.

Deze stichting heeft eerder zicht bijvoorbeeld ingezet voor KWF, KiKa, Clini Clowns en Stichting Leergeld. En hier is het niet bij gebleven, want er zijn nog vele andere goede doelen waar mee wordt samengewerkt.

Nu is natuurlijk de vraag wat u allemaal zou kunnen doneren. Eigenlijk kunt u bijna alles wel schenken aan het goede doel. Denk aan tablets, telefoons, beeldschermen en laptops.