Adfunding
Image default
Bedrijven

Endoscopie bij dierenziekenhuis Eindhoven

Heeft uw hond of kat last van een verstopping, van darmproblemen of opeens last van diarree? Dan kan het verstandig zijn om een endoscopie te laten uitvoeren bij het dierenziekenhuis Eindhoven. Ook wanneer uw hond of kat last heeft van een neusverkoudheid of hoesten kan het een goede zet zijn.

 

Maar wat is een endoscopie?

Een endoscopie is een inwendig onderzoek waarbij het dierenziekenhuis Eindhoven via de neus of mond in het lichaam van uw dier gaat kijken zonder een snede te hoeven maken. Met behulp van een flexibele slang treed de dierenarts het lichaam binnen en kunnen zij het binnenste van de neus, de longen, blaas en het maagdarmstelsel van uw kat of hond bekijken.

 

Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw deer een vreemd voorwerp heeft ingeslikt of in zijn neus heeft gekregen. In sommige gevallen kan dit gelijk tijdens de endoscopie verwijderd worden. Mocht dit niet zo zijn dan is het meestal nodig om alsnog een normale operatie uit te voeren.

 

Wanneer een endoscopie?

Wellicht is je vraag hier al deels op beantwoord. Een endoscopie bij wordt namelijk vaak ingezet bij:

  • Langdurig hoesten
  • Opvallend niezen of een blijvende natte neus
  • Incontinentie, bloed of diarree als ontlasting
  • Aanhoudende maagdarmklachten zoals een slechte eetlust

 

Kosten van een endoscopie bij dierenziekenhuis Eindhoven

De kosten van een endoscopie zijn afhankelijk van de onderzoeken die uw hond of kat nodig heeft. De tarieven verschillen per onderzoek en per dierenziekenhuis. Als uw hond of kat alleen een endoscopie nodig heeft, zullen de kosten lager zijn dan wanneer er een ingreep moet plaatsvinden of wanneer er geneesmiddelen nodig zijn.

https://web-wings.nl/