Adfunding
Image default
Bedrijven

De voordelen van een houtkachel in Deventer

Gezellige houtkachel in de woonkamer

Door een houtkachel in uw huis te plaatsen geniet u van een heerlijke warmte. In de ruimte waar de houtkachel wordt geplaatst zal het in korte tijd aangenaam warm worden. Ziet u zichzelf al zitten voor de kachel met een glas wijn of biertje in uw handen, kijkend naar het knisperende houtvuur en natuurlijk genietend van de warmte? Een houtkachel brengt sfeer en beleving, het is echt een toevoeging aan het interieur in het vertrek. Vaak worden houtkachels geplaatst in de woonkamer of in andere ruimtes waar mensen gezellig samenkomen.

Wat is een houtkachel?

Een houtkachel gebruikt als brandstof gestookt hout. Een schone verbranding kan alleen worden bereikt als u stookt met droog en schoon hout. Dit stoken gebeurt op een CO2-neutrale wijze, er kan een energiebesparing van 50% gerealiseerd worden. Houtkachels kunnen in principe één vertrek verwarmen, snel en effectief. Door een houtkachel aan te stoken, hoeft de verwarming niet aan.

Past bij uw interieur

Er zijn verschillende soorten houtkachels in diverse maten. Het is belangrijk dat u bij de keuze nadenkt of de houtkachel past in uw interieur. De mogelijkheden in uw woning zijn bepalend welk type voor u geschikt is. Er is gelukkig altijd een model dat voldoet aan uw wensen en voorkeuren. Zo kunt u kiezen voor een moderne vrijstaande houtkachel waar de afvoerpijp zichtbaar is. Of kies voor een inbouw houtkachel, een houtkachel ingebouwd in een haardombouw. Een inzet houtkachel en hanghaard zijn ook nog mogelijkheden. Een inzet kachel zal geplaatst worden in een bestaande situatie met een ombouw of schouw. Hanghaarden worden gemonteerd aan wand of muur.

De belangrijkste voordelen van een houtkachel op een rij:

  • Gezelligheid en zeer sfeervol;
  • Relatief veel warmte;
  • Zeer hoog rendement;
  • Tot wel 50% energiebesparend
  • CO2-neutraal en milieuvriendelijk

Zoeken naar een houtkachel in Deventer

Op zoek naar een houtkachel in Deventer? Kijk dan eens op de website van Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit.

https://www.kachelswk.nl/kachels-deventer