Adfunding
Image default
Bedrijven

De toepassing van medailles van Pins and More

Waarvoor dient een medaille?

Een medaille krijgt u wanneer u bijvoorbeeld een bijzondere prestatie heeft verricht. Dat hoeft natuurlijk niet alleen op sportgebied te zijn. Het kan ook voor uw werk of voor vrijwilligers werk. Een medaille moet u zien als een klein eremetaal of herdenkingsteken. Het is een tastbaar symbool voor de persoon die de onderscheiding, in dit geval dus de medaille, ontvangt. Er zijn ook medailles die als een kunstvoorwerp dienen en als een herinnering aan bijvoorbeeld een geboorte. Ook worden er soms medailles geslagen die bij een bepaalde gebeurtenis kunnen worden uitgereikt.

Het gebruik van de medailles

De medailles worden vaak op de kleding gespeld. Een medaille die aan de kleding wordt gespeld, is vaak voorzien van een kort lint. Wanneer het lint, waaraan de medaille is vastgemaakt lang is, wordt een dergelijke medaille rondom de hals gedragen. Er zijn ook medailles die helemaal niet gedragen worden. Dan wordt de medaille een legpenning genoemd. In de sportwereld kennen we de gouden, zilveren en bronzen medailles. U krijgt een gouden medaille wanneer u eerste bent geworden. De zilveren is voor de tweede plaats en een bronzen voor de derde. Een medaille is meestal rond, maar er zijn ook ovale en rechthoekige medailles.

Wat zijn geweven emblemen?

Geweven emblemen zijn sterk en duurzaam. Geweven emblemen zijn gedetailleerder dan de geborduurde emblemen. Geweven emblemen worden van een dunner garen gemaakt. Het garen wordt verticaal en horizontaal met elkaar geweven. Daardoor ontstaat er een stuk stof. U kunt een embleem laten vervaardigen die bijvoorbeeld voorzien wordt van uw logo of naam.

Een geweven embleem op maat

Wanneer u een embleem tijdig besteld, is het mogelijk om ieder figuur of naam op het embleem te laten weven. U kunt een geweven embleem laten vervaardigen volgens uw ontwerp. U moet voor het maken van het embleem(en) tijdig aangeven welke grootte u wilt hebben en het aantal. Wanneer u dat heeft doorgegeven, krijgt u eerst vrijblijvend een prijsopgave en een werktekening van het embleem. Dan kunt u beslissen of u de opdracht wilt laten maken.