Adfunding
Image default
Bedrijven

Bewindvoering in Wierden

Bewindvoering nodig in Wierden?

Het kan voorkomen dat u uw geldzaken niet meer kan regelen. Dit kan ook voorkomen bij iemand in uw omgeving. Dat kan door ziekte, ouderdom, een handicap, problematische schulden of iets anders komen. Woont u in Wierden en is dit het geval? Dan heeft u misschien bewindvoering in Wierden nodig.

Waar kan bewindvoering u bij helpen?

Bewindvoering houdt in dat u hulp krijgt bij geldzaken, persoonlijke zaken en bij zorgbeslissingen. Dit wordt ook wel curatele of mentorschap genoemd. Veel mensen kennen de term ‘onder curatele staan’ dan ook beter dan bewindvoering. U kunt bewindvoering voor uzelf, uw partner of een familielid aanvragen. Bewindvoerders in Wierden hebben oog voor u en uw situatie. Het zijn goed opgeleide professionals die het beste voor u willen.

Kantonrechter

U krijgt alleen hulp van een bewindvoerder als dit goedgekeurd is door een kantonrechter. In de wet staat namelijk dat een rechter moet bepalen of de bewindvoerder wel volgens de juiste regels en kwaliteitseisen werkt. De reden voor hulp moet dus een geldige reden zijn. De persoon in kwestie moet het zelf ook willen. Een dergelijke situatie is altijd moeilijk, daarom behandelen bewindvoerders u altijd met respect. U moet zich gesteund en begrepen voelen, dat begrijpt elke bewindvoerder heel goed.

Bewindvoering voor anderen

Het kan voorkomen dat u bewindvoering voor een ander wilt. Maar, niet iedereen ziet in dat het slecht met zijn/haar geldzaken staat. U kunt daarom de persoon zijn die bij de rechter voor iemand anders beschermingsbewind aanvraagt. Ook wel de ‘verzoeker’ genoemd. U kunt dan een bewindvoerder in Wierden om hulp vragen, maar u kunt ook iemand uit uw omgeving als bewindvoerder aanwijzen. Het is dan wel van groot belang dat deze persoon verstand heeft van geld en recht. Denk daar dus goed over na, want het kan tot gedoe in de privésfeer leiden.

https://stichtingdoemeer.nl/bewindvoering/bewindvoering-wierden/