Adfunding
Image default
Beauty en verzorging

Zo haal je het meeste uit jouw sauna

De ervaring in een sauna is verkwikkend en brengt veel voordelen voor de gezondheid van de gebruiker. Er zijn twee soorten: nat en droog. Ze variëren in temperatuur en intensiteit, maar we kunnen niet zeggen dat het ene type superieur is aan het andere. De beslissing is aan de gebruiker.

Ongeacht welk type het is, ze helpen bij de behandeling van ademhalingsproblemen, allergieën, huidproblemen, spierpijnen, hoofdpijn en andere. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met enkele tips om beter van de saunamomenten te genieten. Kijk hier eens naar!

Neem een douche voordat je de sauna ingaat

Het eerste advies is om een snelle douche te nemen voordat je de omgeving ingaat. Door de warmte van de sauna gaat je veel zweten, wat zuiverend werkt omdat het de poriën van jouw huid opent. Zorg er dus voor dat je niet in de omgeving komt met een lichaam vol met dagelijks vuil. Dit vuil is meestal onzichtbaar, maar het bestaat wel.

Let op de duur van het verblijf in de sauna

Eigenlijk is er geen strikt bepaalde tijd om in de omgeving te blijven. Er wordt echter een periode van 15 tot 20 minuten aanbevolen. Maar alles hangt af van ieders organisme, dat wil zeggen, persoonlijke kenmerken beïnvloeden ook de permanentie tijd.

Bedenk dat er gebruikers zijn die veel langer in de sauna kunnen blijven, terwijl anderen er hooguit 5 minuten in kunnen blijven. Het heeft geen zin om te proberen het te forceren, want de sauna zal alleen heilzaam zijn als je jouw grenzen respecteert. Vergeet niet dat de effecten van een sessie gemiddeld drie dagen aanhouden. Het wordt aanbevolen de omgeving slechts tweemaal per week te gebruiken. De voordelen zullen goed gebruikt worden.

Houd de temperatuur in de gaten

De gebruikelijke temperatuur in natte sauna’s is 40º C tot 50º C, met het voordeel dat men de stoom kan inademen, wat gezond is voor de luchtwegen. In de droge sauna varieert de temperatuur tussen 60º C en 80º C.

Wanneer je de kamer verlaat, is het de moeite waard een koude douche te nemen, omdat dit helpt de bloedvaten samen te trekken en de normale druk te herstellen, aangezien de warmte de ademhaling verbetert, de bloedvaten verwijdt en de druk doet dalen. Als je deze tips opvolgt, haalt je het meeste uit jouw saunagang en zult je geen problemen hebben als je eruit komt!

Conclusie

Je hoeft jouw huis niet uit om van de voordelen van deze oplossing te genieten. Door een sauna te kopen kunt je jouw eigen ontspannende omgeving in jouw huis bouwen. Bij Elite Wellness vind je de beste modellen tegen de scherpste prijzen op de markt. Het is de moeite waard om ze te controleren!