Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Wat doet een makelaar?

Wat doet een makelaar?

Je hebt na lang wikken en wegen besloten je woning te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Het zal u dan ook vast niet ontgaan zijn dat er erg veel komt kijken bij de verkoop en aankoop van een huis. Daarom kan het erg verstandig zijn om een makelaar in te schakelen. Maar wat doet deze nou eigenlijk en hoe vindt u de beste makelaar bij u in de buurt? Dat vertellen wij u graag in deze blog, lees dus snel verder!

Verschillende makelaars

Er bestaan verschillende soorten makelaars. Zo bestaat er een aankoopmakelaar: deze helpt je bij de aankoop van een nieuwe woning. Hij of zij brengt je woonwensen in kaart, regelt de bezichtigingen en begeleid je bij de notariële en juridische zaken. Een verkoopmakelaar geeft je advies over een geschikte verkoopprijs, zoekt naar potentiële kopers en helpt je bij het opstellen van een verkoopcontract. Ook bestaat er een verhuurmakelaar. Deze helpt bij de verhuur van woningen, studio’s en kamers. Deze makelaar biedt de huurwoningen aan, organiseert bezichtigingen en stelt verhuurcontracten op.

Kwaliteit

In principe zou iedereen makelaar kunnen worden, dit komt doordat het geen beschermde titel is. Om te voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen makelaar worden bestaan er kwaliteitsregisters en brancheverenigingen voor makelaars. Wanneer een makelaar staat ingeschreven bij een kwaliteitsregister kun je ervan uitgaan dat de makelaar in kwestie te vertrouwen is en verstand van zaken heeft. Naast deze kwaliteitsregisters kunnen makelaars ook deel uitmaken van een branchevereniging. Een vereiste hiervoor is dat een makelaar een bedrijfsverzekering moet hebben, zodat jij niet in financiële problemen komt als de makelaar in de problemen raakt. 

Juiste Makelaar

Om er zeker van te zijn dat u de juiste makelaar vindt is het belangrijk om deze goed te vergelijken. Deze zoektocht begint uiteraard op het internet. Bij een site zoals die van Juiste Makelaar selecteert u eenvoudig wat je zoekt in een makelaar, waarna je informatie ontvangt over het gewenste aantal makelaars via de mail. Vervolgens nemen deze makelaars vrijblijvend contact met u op, waardoor je ze eenvoudig kunt vergelijken en vervolgens een weloverwogen besluit kunt nemen.