Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Help! Is mijn stofzuiger kapot?

Help! Is mijn stofzuiger kapot?

Een stofzuiger is misschien wel het meest gebruikte huishoudartikel. Met alles wat de stofzuiger op te zuigen heeft komt het nog best eens voor dat hij het niet helemaal meer naar behoren doet. Zo merk je wel eens dat de stofzuiger zijn zuigkracht verliest of dat het apparaat op een gegeven moment er gewoon helemaal mee ophoudt. Wist je dat het vaak helemaal niet nodig is om je stofzuiger weg te doen? Vaak kan de stofzuiger gewoon gerepareerd worden en hoef je helemaal niet gelijk een nieuwe stofzuiger te kopen. Stel je eens voor dat een van de volgende gebeurtenissen plaatsvindt. 

De stofzuiger wil niet starten

Wanneer een stofzuiger helemaal niet meer aangaat wanneer je de aan-knop indrukt zijn er een paar (logische) stappen waarmee je kunt beginnen. Check altijd als allereerst of de stekker wel in het stopcontact zit, ook is het goed om te kijken of de stofzak niet propvol zit en of alle onderdelen, zoals de filters, op de juiste manier zijn aangesloten. Check, check, dubbelcheck? En gaat de stofzuiger nog steeds niet aan? Dan is het tijd om de onderdelen na te lopen om te kijken waar het probleem zich bevindt. De meest voorkomende oorzaak voor een stofzuiger die niet aangaat is een beschadigd snoer, maar een probleem met de schakelaar zelf kan ook de boosdoener zijn. Bij een stofzuiger zijn de meeste onderdelen gemakkelijk zelf te vervangen. Check Fixpart.nl voor de stofzuiger onderdelen die je nodig hebt om zelf je stofzuiger weer aan de praat te krijgen. 

De stofzuiger houdt er zomaar mee op
Een stofzuiger die een stuk minder goed zijn werk doet dan in het begin, of een stofzuiger die wel aan gaat maar helemaal geen zuigkracht meer heeft. Het gebeurt bijna iedereen wel eens maar toch weten we vaak niet wat we moeten doen om het probleem te verhelpen. Een van de oorzaken die vaak het probleem is wanneer de zuigkracht van een stofzuiger verminderd zijn vieze filters. Check daarom altijd of je filter nog schoon is. Deze kun je eventueel schoonmaken of vervangen voor een nieuwe, frisse filter. Zo is het probleem direct verholpen. Een andere oorzaak die vaak het probleem is bij een stofzuiger die zijn werk niet goed meer doet is een blokkade. Haal voordat je aan de slag gaat om de blokkade weg te halen wel even de stekker uit het stopcontact!  

De stofzuiger ruikt alsof het verbrand

Wanneer je een brandlucht ruikt wanneer je aan het stofzuigen bent is het noodzaak dat je direct stopt met stofzuigen en eerst controleert of de geur uit de stofzuiger of uit het stopcontact komt. Het kan voorkomen dat de motor van de stofzuiger oververhit raakt tijdens het stofzuigen, als dit het geval is laat dan de stofzuiger even goed afkoelen voordat je er weer mee aan de poets gaat. Wanneer de brandlucht niet uit de stofzuiger zelf komt is het wellicht wel tijd voor een nieuwe stofzuiger; er kan iets mis zijn met de elektra van de stofzuiger.

https://fixpart.nl/nl/apparaat/stofzuiger-onderdelen-en-accessoires