Adfunding
Image default
Zakelijke dienstverlening

Investeren in 48 maanden obligaties

Tegenwoordig krijgt u bij de bank bijna geen rente meer over uw spaargeld. Het is dan ook niet gek dat u op zoek gaat naar manieren om uw spaargeld deels toch nog aan het werk te zetten, zodat u geld verdient met uw geld. Obligaties kopen is hierbij een aantrekkelijke optie. Via IFH-Holding profiteert u van een hoog rendement en een laag risico.

Als een bedrijf op korte termijn geld nodig heeft, kan het ervoor kiezen om obligaties beschikbaar te stellen. Wanneer u wilt investeren in obligaties, betekent dat, dat u geld uitleent aan een bedrijf. De obligatie geldt in dit geval als het bewijs dat u geld uitleent aan het bedrijf. Op de obligatie staat onder andere de waarde van de obligatie, de aflossingstermijn en de hoogte van de rente. Door een obligatie te kopen, geeft u dus eigenlijk geld aan een onderneming. Het bedrag wordt uiteindelijk terugbetaald met daarbovenop een vooraf afgesproken rentepercentage.

 

Obligaties kopen

Zelf obligaties kopen kan lastig zijn. U moet u dan verdiepen in de onderneming waarvan u obligaties overneemt. Deze onderneming moet financieel gezond zijn, omdat er anders een kans bestaat dat ze uw lening niet meer kunnen terugbetalen. Er zijn heel veel specialisten, waaronder IFH-Holding, die al het uitzoekwerk al voor u hebben gedaan. Daarom geven zij u de mogelijkheid om een obligatiepakket te kopen. U bepaalt de hoogte van de inzet en zij stellen hier een bepaald rentepercentage tegenover. Vervolgens gaan ze aan de slag om te bepalen hoe uw inzet wordt geïnvesteerd. Natuurlijk wordt u constant op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

 

Rendement op obligaties

Iedere obligatie heeft zijn eigen rendement. Dit rendement wordt bepaald door het bedrijf zelf. Door een obligatiepakket aan te schaffen, hoeft u niet te kijken bij welk bedrijf u het hoogste rendement geniet. Het is ook niet verstandig om alleen naar het rendement te kijken. Vaak ik het namelijk zo: hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico is dat u loopt. Bij een pakket krijgt u een vast percentage rente over uw inzet. Dit zorgt ervoor dat u verder geen omkijken meer heeft naar hoe uw geld geïnvesteerd wordt.

 

Risico

Bij het uitlenen van geld is altijd een bepaald risico gemoeid. U loopt echter ook een risico wanneer u uw geld op uw spaarrekening laat staan. Door inflatie, bijvoorbeeld, wordt uw geld ieder jaar minder waard. Inflatie wil zeggen, dat u steeds minder kunt kopen voor een bepaald bedrag. Producten in de winkel worden steeds duurder, terwijl het geld op uw spaarrekening niet stijgt. Ook door het geld veilig op uw spaarrekening te houden loopt u dus een bepaald risico.

De kans dat een uitgegeven obligatie niet wordt teruggekocht, is enorm klein. Vooral omdat de partijen waarin geïnvesteerd wordt volledig worden geanalyseerd, waardoor uw risico minimaal is. Omdat de obligaties voor 48 maanden vaststaan, loopt u het risico dat de spaarrentes hoger worden dan het rendement op uw obligatie. Met de huidige ontwikkelingen van de spaarrente, lijkt ook die kans heel erg klein.

 

Investeren in obligaties

Investeren in obligaties kan op verschillende manieren. Bij IFH-Holding heeft u de mogelijkheid om uw geld voor 48 maanden uit te lenen aan bedrijven. De terugbetaling van de obligatie is 48 maanden nadat u de obligatie heeft gekregen. Over het ingelegde bedrag, ontvangt u rente. Het rentepercentage over dit bedrag wordt bepaald door uw inleg. Hoe hoger uw inleg, hoe hoger het rentepercentage.

Ziet u de voordelen van het investeren in 48 maanden obligaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

https://ifh-holding.nl/