Adfunding
Image default
Zakelijke dienstverlening

Inductie kookplaat laten plaatsen?

EEN EENVOUDIGE HANDLEIDING OM UW INDUCTIE KOOKPLAAT TE INSTALLEREN

Het installeren van een elektrisch fornuis is een vrij moeilijk proces. Niet in de zin van de handelingen maar meer in de zin van de vereiste precisie die u hiervoor nodig heeft. Voor zo ver is het handig om de hulp in te roepen van een getrainde en erkende elektricien om u te helpen bij de installatie. U kunt het ook zelf doen als u zich zorgvuldig houdt aan de onderstaande richtlijnen.  

WAT MOET IK VOOR DE INSTALLATIE REGELEN?

Alleen al vanwege het feit dat een elektrisch fornuis de eigenschap heeft overmatige hitte te produceren en een enorm vermogen te verbruiken, is het nodig om uw aandacht te vestigen op enkele essentiële vereisten.

Een dikke, hittebestendige kabel, een grote zekering (bij voorkeur 13amp en hoger) en een perilex schakelaar. Als je verrast bent over de grootte van de kabel die je moet kopen voor het model van je fornuis, aarzel dan niet om je handleiding te raadplegen of een vakkundige elektricien te bellen.

WELK TYPE SCHEIDINGSSCHAKELAAR MOET IK GEBRUIKEN?

Een perilex schakelaar wordt meestal gebruikt voor zware lasten zoals fornuizen, wasmachines enz. Hun draden zijn meestal groter dan die van een enkelpolige. Het schakelt zowel de spanning als de nul uit. waardoor het mogelijk is om apparaten veilig te isoleren, schokken door reststroom te voorkomen, en in dit geval is het perfect omdat het fornuis zoveel stroom verbruikt.

De enkelpolige schakelaar daarentegen is een gemakkelijke lichtschakelaar die de typische aan- en uitschakelingen uitvoert en slechts één circuit bestuurt.

WAT ZIJN DE BENODIGDE CIRCUITS EN KABELS?

Uw fornuis moet een persoonlijk circuit hebben. Het verdelen van een oven circuit met andere keukenapparatuur is behoorlijk belastend voor uw installatie en dus gevaarlijk om te doen.

De afstand tussen uw fornuis en de bedieningseenheid moet minstens twee meter verwijderd zijn van het fornuis. Zorg ervoor dat u een zeer dikke kabel aansluit die geschikt is om de stroom te leveren die uw fornuis nodig heeft. Uw fornuis vereist namelijk veel verbuik.

EEN ELEKTRISCH FORNUIS BEDRADEN

Ten eerste moet u de stroombron naar het fornuis uitschakelen met de bedieningsschakelaar. Vervolgens steek je het kabelcircuit in de besturing. Het uiteinde van uw kabelcircuit moet ook worden gestript. Als je dit gedaan hebt, dan bent u bijna klaar!

 

HET INSTALLATIEPROCES VAN EEN ELEKTRISCH FORNUIS

Vanwege de grootte en het gewicht van de oven is het ten zeerste aan te raden iemand te laten helpen bij het optillen en bijstellen om ervoor te zorgen dat u zowel het apparaat als uw rug niet overbelast. Zoek vervolgens waar de einduitgang van uw apparaat zich bevindt het bevindt zich meestal halverwege achter het fornuis en wordt afgedekt met een losschroefbare plaat.

Nadat u de plaat hebt verwijderd, sluit u de aardingsdraden. De nuldraad en de stroomdraden aan op hun juiste plaats. U heeft als het goed is een plattegrond met de kleuren van de bedradingen. Nadat u deze draden hebt vastgedraaid, sluit u het stopcontact en gaat u verder met de overige aansluitingen van de besturingseenheid. Schakel de stroom van de bediening bron in, plaats de oven terug op zijn plaats en u bent op weg om die heerlijke maaltijden te bereiden. 

 

https://elektricien-brabant.nl/