Adfunding
Image default
Zakelijk

Tips bij het uitzoeken van de beste zakelijke printer

In het bedrijfsleven zijn printers apparaten die best vaak nodig kunnen zijn. Met name op kantoor als er regelmatig medewerkers formulieren moeten uitprinten of als er regelmatig contracten of documenten ondertekens moeten worden is een zakelijke printer erg handig om te hebben. Er zijn echter veel verschillende zakelijke printers met allemaal hun eigen voordelen. De ene variant is een stuk uitgebreider dan de ander en de ene heeft natuurlijk meer functies dan de ander. Wanneer je overgaat tot de aankoop van een zakelijke printer is het wel belangrijk dat je een goede variant koopt. Daarom vindt je hieronder enkele tips voor bij het uitzoeken van de beste zakelijke printer.

 

Kies uit inkt of laser

Er zijn laserprinters en inktjet printers. Het verschil tussen deze 2 printers is zoals je uit de naam al kunt afleiden dat de ene variant print door middel van inkt en de andere variant print met laser. Beide varianten hebben zo hun voordelen. Zo heb je bij een inktjet printer bijvoorbeeld een cartridge nodig met echt inkt erin. Dit gaat vaak relatief snel op. Bij een laserprinter daarentegen heb je geen cartridge, maar een toner nodig. In een toner zit geen inkt maar poeder. Door middel van deze poeder kan de printer de juiste patronen en letters op het papier zetten. Toners gaan een stuk langer mee dan cartridges wat dus financieel voordelig is, maar een laserprinter verbruikt weer een stuk meer energie en is duurder bij de aankoop. Bekijk onze zakelijke printers en vergelijk voor jezelf de voordelen en nadelen van laserprinters en inktjet printers met elkaar.

 

Opties en mogelijkheden

Verder hebben zakelijke printers diverse opties en mogelijkheden, maar ook dit verschilt per printer. Zo is de ene variant bijvoorbeeld in staat iets te printen wat het apparaat binnenkrijgt via een WiFi verbinding, terwijl je bij de andere printer ook gebruik kunt maken van een USB stick of SD kaart om documenten uit te printen. Het is belangrijk dat je hierbij goed kijkt wat je belangrijk vindt en op basis daarvan een keuze maakt. Bekijk onze zakelijke printers en controleer bijvoorbeeld even de specificaties van de verschillende varianten. Vaak wil men bij een zakelijke printer voor op kantoor redelijk wat opties en mogelijkheden.