Adfunding
Image default
Zakelijk

Hoe je zorgkleding duurzaam en milieuvriendelijk kunt maken

De zorgbranche moet dagelijks aandacht besteden aan hygiëne en veiligheid. Dit betekent dat zorgkleding vaak moet worden gewassen om aan de normen te voldoen. Dit resulteert helaas vaak in een enorme hoeveelheid was en een flinke belasting van het milieu. Gelukkig zijn er manieren om dit probleem aan te pakken. In deze blog zullen we kijken hoe je zorgkleding duurzaam en milieuvriendelijk kunt maken.

 

Gebruik milieuvriendelijke wasmiddelen

Een van de beste manieren om jouw zorgkleding duurzaam te maken, is door gebruik te maken van milieuvriendelijke wasmiddelen. Het is namelijk zo dat traditionele wasmiddelen schadelijke chemische stoffen bevatten die het milieu kunnen vervuilen en de gezondheid van mens en dier kunnen schaden. Door te kiezen voor ecologische wasmiddelen, zoals Ecover, Seepje of Klok, geef je voorrang aan groene alternatieven. Deze bevatten namelijk geen synthetische stoffen en hebben minder invloed op het milieu.

 

Was op een lagere temperatuur

Het verlagen van de wastemperatuur is een andere techniek om jouw zorgkleding duurzamer te maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 90% van de energie die wordt gebruikt tijdens het wassen, wordt gebruikt om het water op te warmen. Door op een lagere temperatuur te wassen (30 graden of lager), verbruik je minder energie en heb je dus een positieve impact op het milieu. Ook zorgt het ervoor dat jouw zorgkleding niet krimpt of kleur verliest.

 

Gebruik minder wasmiddel

Overmatig gebruik van wasmiddel is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het wassen van hun zorgkleding. Het heeft niet alleen invloed op de duurzaamheid van de kleding, maar het zorgt ook voor een grotere impact op het milieu. Bovendien, als er te veel zeepresten achterblijven op jouw zorgkleding, kan dat leiden tot irritatie op de huid. Gebruik dus minder wasmiddel en je zult zien dat het resultaat net zo goed is.

 

Droog kleding op een natuurlijke manier

Om jouw zorgkleding nog duurzamer te maken, is het een goed idee om op een natuurlijke manier te drogen. Door het gebruik van de droger te vermijden, verbruik je minder energie en bespaar je geld. Hang de zorgkleding buiten op aan de waslijn of binnen op een droogrek. Het is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat jouw zorgkleding wordt gedroogd zonder enig effect op het milieu.

 

Kies voor kleding gemaakt van biologisch katoen

Ten slotte kunnen we niet discussiëren over het duurzamer maken van zorgkleding zonder het te hebben over het materiaal waarvan deze kleding is gemaakt. Kies voor zorgkleding gemaakt van biologisch katoen omdat het een duurzamer alternatief is dan conventioneel katoen. Het productieproces van conventioneel katoen heeft namelijk een aanzienlijke impact op het milieu door het gebruik van pesticiden en irrigatietechnieken. Biologisch katoen daarentegen, wordt geteeld zonder schadelijke pesticiden en met een efficiënt gebruik van water.

 

In conclusie is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die jouw zorgkleding heeft op het milieu. Door gebruik te maken van milieuvriendelijke wasmiddelen, het wassen op lagere temperaturen, minder wasmiddel te gebruiken, de kleding op natuurlijke wijze te drogen en zorgkleding gemaakt van biologisch katoen te kiezen, kunnen we de milieu-impact van zorgkleding minimaliseren. Het is een kleine stap om een ​​groot verschil te maken.

 

https://zorgkledingdeal.nl/