Adfunding
Image default
Woningen

Wat is het effect van een lekkage?

Het is natuurlijk op zich al hartstikke vervelend. Lekkage. U loopt de slaapkamer in en ziet een vieze, natte plek in het plafond zitten en merkt dat er druppels van naar beneden vallen. Daarnaast kan een lekkage verregaande gevolgen hebben voor de rest van het huis. Wanneer iemand lekkage ontdekt is het dan ook slim om hier zo snel mogelijk iets aan te laten doen. In deze tekst gaan we kijken wat lekkage precies is en wat de gevolgen kunnen zijn wanneer er niets aan de lekkage wordt gedaan. Spoed loodgieter doorn kunt u hiermee helpen.

Lekkage

Bij lekkage ontstaat er een lek in een van de waterleidingen van het huis. Hierdoor loopt het water uit deze leiding en komt het in huis terecht op plekken waar het niet hoort. Water kan enorme schade aanbrengen aan huis en helemaal dus wanneer het op plekken komt waar het niet hoort. Een lekkage kan ook ontstaan wanneer er een lek in het dak zit. Hierdoor loopt het water via dit lek naar binnen en komt het dus eigenlijk ergens boven het plafond te zitten. Het water kan niet verdampen of via een andere route wegkomen en trekt daarom in de muur of in het plafond. Hierdoor ontstaan die vieze plekken dus. Om verdere gevolgen tegen te gaan, is het dus wijsheid om er op tijd iets aan te laten doen.

Effect van lekkage

Lekkage heeft op de langere termijn namelijk vervelende gevolgen. Een lekkage op zich is nog niet zo’n heel groot probleem, maar wanneer deze onbehandeld blijft gebeuren er verschillende dingen. Het water kan namelijk verregaande gevolgen hebben voor het huis. Water tast verschillende materialen aan die gebruikt zijn om het huis te bouwen. Hout kan gaan rotten en hout kan zich bijvoorbeeld bevinden in de constructie van het dak. Hierdoor kan het dak uiteindelijk zelfs instabiel worden. Vervolgens gaat het water dus in de muren zitten en heeft het geen mogelijkheid meer om te verdampen. Hierdoor ontstaat er schimmel in de woning. Schimmel kan vervolgens weer negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid. Ook is schimmel heel lastig om te verhelpen wanneer dit er eenmaal is. Als laatste ziet schimmel er natuurlijk ook niet al te mooi uit wanneer u dit in uw woning hebt. Het tijdig op laten lossen van een lekkage is dan ook het beste idee.

Spoed loodgieter Doorn

Mocht u zien dat er lekkage is dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met een loodgieter. In de omgeving van Doorn, Amersfoort en Zeist is de loodgieter doorn altijd snel aanwezig. Deze loodgieter kunt u altijd direct benaderen voor uw vragen en uw lekkages

Tot slot

Een lekkage in huis is dus in de meeste gevallen niet erg, maar het is wel wijsheid om hier zo snel mogelijk wat aan te laten doen. Een loodgieter kan u hierbij helpen zodat de lekkage gauw verholpen is en u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

https://isbaza.nl/loodgieter-doorn-spoed/