Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Tiny house met duurzaam Kippenhok

In de planningsfase van ons kippenhok hebben we bewust gekozen voor twee kippenkleppen: een verticale schuifdeur aan de linkerkant van het tiny house en een horizontale deur aan de rechterkant. Hierdoor kan het tiny house worden opgedeeld in twee delen, elk met een eigen uitgang, en kan er ook gewisseld worden tussen de weilanden met aparte ingangen naar buiten. Om de dagelijkse kippenhouderij voor ons zo gemakkelijk mogelijk te maken, moeten beide kleppen voorzien zijn van elektronische kippenpoorten.

 

Getest voor jou: Hentronix Kippenhok voor naast je tiny house

Op de markt zijn er enkele leveranciers van elektronische openers voor verticale kippenflappen. Om een oplossing te vinden voor onze horizontale flap moesten we echter eerst uitgebreid onderzoek doen. De volgende redenen, die voor een horizontale flap in ons kippenhok spraken, overtuigden ons ervan om de zoektocht niet onmiddellijk op te geven: Door een raam direct boven de muuropening was het niet mogelijk om een verticale schuifdeur aan een van de twee zijden van het kippenhok te installeren. Onze kippenflappen moesten worden beschermd tegen regen en wind. Zo’n deur is veel gemakkelijker te bouwen met een horizontale schuifdeur.

 

Horizontale kippenklep

Nadat we op tiny house Youtube kanalen met video’s hadden ontdekt over de bouw van tiny house kippenhokken met horizontale klepgeleiding, hebben we Engelse trefwoorden ingevoerd in de zoekmachine en kwamen we een Engelse leverancier van kippenhokken die (ook) geschikt zijn voor een combinatie met horizontale schuifdeuren tegen: Hentronix.

 
http://www.youtube.com/watch?v=WA5Zw61eT8U

 

De componenten van een Hentronix kippenhok

Deze automatische kippenklepopener onderscheidt zich van alle andere kippenstallen op de markt door zijn vormgeving en functie. Om er meteen op te anticiperen: Wij zijn enthousiast over de Hentronix-kippenhokdeurman, omdat u voor een zeer eerlijke prijs (ca. € 160,- plus BTW) een ingenieus, betrouwbaar functionerend product krijgt, dat door een zonnepaneel op het tiny house onafhankelijk van het stroomnet functioneert en aan de meest uiteenlopende eisen kan worden aangepast. Dit bespaart enorm op de totale kosten van het tiny house. Ook elektronicaventilatoren, die zo’n apparaat graag zelf bouwen, zullen waarschijnlijk niet veel goedkoper wegkomen dan met het “all-round zorgeloos pakket” van Hentronix.