Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Raamdecoratie bij jou in huis

Er is een eindeloos aanbod in de wereld van de raamdecoratie, er zijn talloze opties, varianten, soorten en kleuren. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om je eerst even goed te verdiepen om te kijken naar wat jij voor raamdecoratie je op zoek bent. 

 

Sfeer creëer je met vouwgordijnen

Vouwgordijnen worden steeds populairder, je kunt met deze raamdecoratie veel invloed hebben op je privacy en lichtinval in huis. Vouwgordijnen hebben een romantische, aangename en warme uitstraling. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende varianten, een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante. Dankzij deze drie verschillende transparanties is er voor iedere ruimte wel een passend vouwgordijn dat mooi aansluit op je interieurstijl. 

 

Drie transparanties 

Verduisterende vouwgordijnen zijn enorm populair voor in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een goede nachtrust. Niet zorgen verduisterende vouwgordijnen voor een donkere ruimte, ook hebben ze invloed op de tempratuur in huis. Door de dikte van de stof wordt er tussen het raam en het vouwgordijn een stilstaande laag lucht gecreëerd. Dit dient als een isolerende laag die de warmte in de zomer buiten kan houden en tijdens de koude winterdagen juist binnen. Daarnaast hebben verduisterende vouwgordijnen ook invloed op de akoestiek in huis omdat de dikke stof geluidsgolven op vangt. 

 

Lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn is de perfecte transparantie voor de combinatie tussen lichtinval en privacy. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar wel laten ze genoeg licht door. Ze bestaan uit een semi-transparante stof wat zorgt dat er genoeg natuurlijklicht vanbuiten komt. Lichtdoorlatende vouwgordijnen komen vaak voor in de woonkamer aan de straatkant. Aangezien het niet mogelijk is om door deze stof heen te kijken voorkom je dat voorbijgangers bij je naar binnen kunnen kijken. 

 

Heb je een mooi uitzicht naar buiten waar je altijd van wil blijven genieten? Dan zijn transparante vouwgordijnen de juiste raamdecoratie. Je kunt namelijk door deze stof heen kijken. Dit zorgt ervoor dat je altijd naar buiten kunt kijken en genieten van je tuin of uitzicht. De transparante stof zorgt ervoor dat een ruimte erg open en groter lijkt. Omdat je door deze stof heen kunt kijken zijn ze niet ideaal voor je privacy, daarom kunnen deze vouwgordijnen mooi gecombineerd worden overgordijnen. Wel filteren transparante vouwgordijnen de felle zonnestralen die een ruimte binnen schijnen. Dit zorgt voor een warme gloed in huis die veel sfeer met zich meebrengt.