Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Blokhutten, voor ieder wat wils

Blokhutten zijn er in alle soorten en maten. Handig is net die bergruimte in de volkstuin van nog geen drie bij drie meter tot een blokhut die half open is zodat je daar tijdens een bui droog kan zitten. Kortom met blokhutten geldt; voor ieder wat wils.

Praktisch

Handig in de volkstuin is een blokhut met lessenaarsdak. Het regenwater loopt aan één kant van het dak, aan die kant een regengoot en de regenpijp in de waterton. Zo heb je altijd die extra buffer water die je aan de plantjes kan geven tijdens droogte. En een blokhut met lessenaarsdak stuurt alle regenwater dat op het dak valt naar die ene regengoot. Bij een zadeldak maar de helft van de regen, of je moet een dubbele goot maken, en één regenpijp langs de blokhut naar de ton sturen. Een blokhut met lessenaarsdak is dus het meest praktisch om regenwater op te vangen.

Overkapping

Zo’n blokhut met overkapping is altijd handig om het tuingereedschap in op te bergen. Soms zie je mensen moeilijk doen, met een spade naar de volkstuin fietsen en later in het seizoen met een schoffel, maar beter is het om het bij de volkstuin op te bergen. En de prijzen voor een blokhut met overkapping vallen enorm mee. Bijvoorbeeld het model blokhut Anita, voor minder dan twaalfhonderd euro heb je die al, en voor nog geen elfhonderd euro tuinhuis Jelle. En de blokhut Indi heb je voor nog geen duizend euro in bezit.

Extra

Een blokhut is niet alleen handig voor in de volkstuin. Ook in de tuin bij het huis kan een extra schuurtje wel eens handig zijn. Meestal zijn schuurtjes overvol met fietsen e.d., en moet je onhandig doen om bijvoorbeeld gereedschap te pakken. Handig is dan om een blokhut als fietsenschuurtje te hebben, en dan zo een vrije doorgang in de schuur. Waar een extra blokhut ook leuk voor is; een speelhuisje voor de kinderen. Ieder kind wil zijn of haar eigen hut in de tuin, deze zijn te koop maar matig van kwaliteit, een goede blokhut is duurzamer en net zo geschikt als hut. En als de kinderen groter zijn kan de blokhut nog jaren fungeren als extra schuurtje wat altijd handig is.

Zitje

Prachtig zijn de half open blokhutten waar je een zitje kan maken. De blokhut met overkapping heeft een kant met een deur, en een kant als veranda. Een tuinset of loungeset onder de overkapping plaatsen, en zo heb je een ideaal zitje voor de typisch Nederlandse zomer met af en toe een regenbui. Deze blokhutten zijn in veel uitvoeringen te verkrijgen, en zo is er voor iedereen het geschikte tuinhuis. Bij Tuinartikelenoutlet staan de mogelijkheden met de actuele prijzen. Een goede duurzame blokhut die vele jaren mee zal gaan kost helemaal niet zoveel. Het kan ook een investering in de toekomst zijn, als later de woningen van het aardgas afgaan en de ketel van zolder, fungeren voor het huisje als de warmtepomp. Al met al is een blokhut voor ieder wat wils, of het nu bij je huis is of verder weg in de volkstuin. Je kiest de uitvoering van je voorkeur, zoals bewust half open met een zadeldak om heel praktisch regenwater op te vangen. In een dag tijd is het te plaatsen, en het kan er jaren tegenaan.

https://tuinartikelenoutlet.nl