Adfunding
Winkelen

Kunstgras kopen

Naarmate de vraag naar kunstgras groeit, neemt ook de keuze en verschillende soorten gras op de markt toe, en niet te vergeten leveranciers en installatiemethodes. Daarom hebben we een instructie voor kunstgras gemaakt die alles behandeld waar je zoal rekening mee moet houden bij het maken van de overstap naar kunstgras.

De instructie voor het kiezen van uw gras: Poolhoogte: Iedereen associeert echt gras met een weelderige uitstraling, vanwege deze langere poolhoogte zijn kunstgrassen vaak populair. We raden aan om voor een poolhoogte tussen de 30 – 50 mm te gaan. Alles hoger dan dit en je riskeert plat uitziend gras te creëren. De reden hiervoor is dat hoe langer het blad, hoe zwaarder het zal zijn en hoe groter de kans is dat de zwaartekracht het naar beneden haalt, wat leidt tot een plat uiterlijk in plaats van weelderig gras.

Dichtheid: Stapelhoogte is slechts de helft van het verhaal, let zowel op de dichtheid van het product als op het gewicht per m2. Een grasmat van echt goede kwaliteit heeft een gewicht per m2 van ongeveer 3 kg.

Kleur: geloof het of niet, er zijn veel verschillende kleurvariaties van kunstgras. Het is niet alleen zo simpel als ‘laten we maar groen gaan’ … Om een ​​natuurlijke uitstraling te krijgen, heb je de juiste tint groen nodig met de toevoeging van een bruine vlek, vaak aangeduid als een ‘vilt’ of ‘bruine wortelzone’. Dit bootst het uiterlijk van echt gras na. Als je kiest voor gras dat te perfect groen is, dan ziet je gazon er meer uit als een bowlingbaan dan de natuurlijke uitstraling die je wilt. Groen is er in verschillende tinten; olijfgroen, donkerdere varianten groen en limoengroen. Waar je voor kiest, hangt sterk af van je persoonlijke voorkeur.

Voorbeelden: Kunstgrasbedrijven sturen meestal gratis monsters van hun kunstgrasassortiment, maar deze zijn meestal vrij klein. Gebruik deze voorbeelden om de bedrijven op de shortlist te zetten die je wilt bezoeken. Vraag bij hen om grotere monsters en je kunt ze ook vragen om deze achter te laten, zodat je wat tijd hebt om je beslissing te nemen.

Installatie: bij het kiezen van wie je het kunstgras wilt laten plaatsen, is het belangrijk om wat onderzoek te doen en uit te zoeken hoeveel ervaring ze hebben. Normaliter is het verstandig om een plaatselijke hovenier te vragen om het desbetreffende kunstgras te leggen. Deze hebben daar een ruime ervaring mee en doen dit bijna dagelijks. Kunstgras kopen kun je gemakkelijk doen online of in de winkel. 

Lees ook welke garanties jou worden geboden als je kunstgras koopt. Gespecialiseerde en gerenommeerde kunstgrasbedrijven bieden een vakmanschapgarantie die zaken als bevestigingen, naden en verbindingen dekt – meestal de dingen die worden beïnvloed door een installatie van slechte kwaliteit. Over het algemeen bieden ze een aantal jaar fabrieksgarantie.

Wil je graag kunstgras in je tuin, balkon of terras dan kun je gemakkelijk en snel kunstgras bestellen en wordt dit binnen 1 a 2 werkdagen gratis bij je thuisbezorgd.

https://www.kunstgrasdirect.nl