Adfunding
Image default
Winkelen

Hoe de beste bladblazer te kopen, lees er alles over en neem deze tips mee

Bladblazers werden voor het eerst uitgevonden als chemische sproeiers voor de landbouw, maar ze werden al snel aangepast om lucht te blazen en geen chemicaliën, en de bladblazer, zoals we die kennen, was geboren. Fabrikanten zagen het potentieel voor een geweldige verkoop van een van de beste bladblazers van dit moment, omdat het veel gemakkelijker te gebruiken en sneller is dan het harken van een gazon of het vegen van een oprit. Het is nu een onmisbaar tuingereedschap en er zijn veel modellen om uit te kiezen. De beste bladblazer die u kunt kopen, hangt af van uw tuinbehoeften. Bekijk de beschikbare modellen en kies degene die past.

Als de zomer afkoelt in de herfst en de prachtige bladeren overal in jetuin, oprit, voorporch en achterterras beginnen te vallen, begint een bladblazer een goed idee te lijken. De bladeren worden lelijk in je prachtige tuin en het voelt alsof er miljoenen zijn

Soorten bladblazer

Bladblazers zijn onderverdeeld in vier basiscategorieën die zijn gebaseerd op functie en bedoeld gebruik.

  • Handbediende elektrische bladblazers voor kleine ruimtes
  • Handgasbladblazers voor grote oppervlakken
  • Gasaangedreven bladblazers voor grote oppervlakken en minder gewicht op de armen
  • Gasaangedreven bladblazers met hoog vermogen voor zeer grote oppervlakken

Qua prestaties presteren de draagbare elektrische blazers altijd beter dan de benzine-tegenhangers en kosten ze minder. Als u echter kracht nodig heeft, is de benzinerugzak of de bladblazer op wielen uw beste optie.

Elektrische stroom

Het elektrische type is het meest populaire type. Het is licht van gewicht en gemakkelijk te manoeuvreren en kan met één hand worden vastgehouden. De meeste modellen hebben één knop waarmee ze aan en uit kunnen worden gezet, zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook hebben elektrische blazers geen uitlaatemissies. Het grootste nadeel is het snoer. Het kan de mobiliteit belemmeren en uw bereik beperken. Het snoer heeft echter ook een voordeel. Het geeft dezelfde kracht gedurende de hele klus. Er zijn op batterijen werkende blazers, maar deze gaan niet erg lang mee, zijn niet zo krachtig en hebben de neiging om stroom te verliezen als de batterij leeg raakt, dus het einde van uw taak zal niet zo efficiënt zijn als het begin.

Gaskracht

De gasvariant heeft een voorsprong op de elektrische omdat deze snoerloos is. Het kan ook met één hand worden gebruikt, maar het is meestal een beetje zwaarder dan elektrische. Er zijn twee soorten benzineblowermotoren, tweetakt- en viertaktmotoren. De viertaktmotoren zijn zwaarder, maar milieuvriendelijker dan de tweetaktmotoren. Overweeg pk’s bij het kijken naar bladblazers op benzine. Heeft hij meerdere snelheden? Blazers met een hoger vermogen hebben meer blaascapaciteit, uiteraard kun je ook kijken of je ze kunt combineren met een goedkope kettingzaag.

https://www.iiav.nl/