Adfunding
Image default
Vervoer en transport

Vereenvoudig processen met een rollenbaan

In de industrie is het productieproces een tijdrovende en zware klus. De goederen moeten immers van A naar B, waar vaak werknemers voor ingeschakeld moeten worden. Er zijn echter efficiëntere mogelijkheden, waarbij ook de werkomstandigheden in het achterhoofd worden gehouden. Zo kun je onder andere een rollenbaan implementeren, waardoor de goederen zich makkelijk kunnen verplaatsen. Dit systeem zal ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd van diverse gemakken bent voorzien. Maar wat houdt een rollenbaan precies in en hoe werkt het systeem? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij, zodat je kunt beslissen of dit iets voor jouw bedrijf is. 

Goederen verplaatsen met een rollenbaan 

De rollenbaan bestaat uit dwarsliggende rollen, waardoor er een lopende band ontstaat. Deze rollen draaien rond zodra je er goederen op plaatst, waardoor deze zich kunnen verplaatsen van het begin- naar het eindpunt. Deze lopende band zie je daarom vaak terug in een magazijn en kan op ieder moment in het proces ingeschakeld worden. Voor de werknemers brengt dit direct een groot voordeel op: zij hoeven namelijk niet meer te tillen om de goederen te verplaatsen en kunnen hiermee lichamelijke klachten voorkomen. Als bedrijf zal het daarom niet alleen voor efficiëntie zorgen, maar ook kosten besparen omdat er minder zal worden verzuimd.

De varianten goed vergelijken 

Er zijn verschillende varianten van de rollenbaan, zo zijn er onder andere aangedreven varianten die voorzien zijn van een motor, zodat er grotere afstanden overbrugd kunnen worden. Als je minder grote afstanden hoeft te overbruggen kun je ook naar de niet aangedreven varianten op zoek gaan. Deze werken op basis van zwaartekracht, waardoor de rollen van de rollenbaan beginnen te draaien zodra er goederen op geplaatst worden. Er zijn ook bochten in de baan mogelijk, waardoor er nog meer opties openstaan en het productieproces aanzienlijk sneller kan verlopen met behulp van de rollenbaan, waardoor jij een hogere omzet kunt genereren.

 

https://www.fssolutions.nl/oplossing/rollenbaan/