Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Internet

Waar kan ik mijn nieuwe domeinnamen bekijken?

Er zijn tegenwoordig zoveel domeinnaamcheckers op de markt dat u misschien niet zeker weet welke de juiste is voor uw behoeften. Als u zojuist een nieuwe domeinnaam heeft gekocht en u zich afvraagt: “Waar kan ik mijn nieuwe domeinnaam checken?” hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

 

Kijk op de WHOIS-website of je domeinnaam al geregistreerd is. Als dit niet het geval is, moet u uw registrar zoeken om te zien of deze al is verlengd. Een domeinnaamchecker zal u laten zien wie momenteel de registrant is van uw domeinnaam. Dit kan een geweldige tool zijn om te zien wie de eigenaar van het domein is en om te voorkomen dat duistere karakters de controle over uw website krijgen.

 

Er zijn zoveel domeinnaamcheckers die u kunt gebruiken dat u misschien niet voor elke domeinnaam een goed gevoel krijgt. Het is een goed idee om voor een bedrijf te gaan waar je eerder gebruik van hebt gemaakt en waar je een goed gevoel bij hebt. U zult geen problemen ondervinden als de domeinnaamchecker die ze gebruiken, uitcheckt en laat zien dat ze legitiem zijn.

 

Doe een zoekopdracht in een zoekmachine voor uw domeinnaam. Vaak typen mensen iets in dat hen resultaten oplevert op verschillende websites voor domeincontrole. Dit geeft u een idee van hoe populair uw domein is en of er iemand anders is die die domeinnaam zou willen hebben. Als je toevallig iemand anders tegenkomt die dezelfde naam wil, maar met een andere extensie, dan kun je die domeinnaam misschien kopen in plaats van erover te vechten met een andere partij.

 

Kijk op de WHOIS-website of er informatie over uw domein is. Wanneer u een domeinnaam koopt, bevat deze soms informatie over de registrant van dat domein en andere partijen die mogelijk betrokken zijn geweest bij het eigendom van het domein. U hebt dit soort informatie nodig om uw WHOIS-record te controleren. In sommige gevallen kunt u uw WHOIS-record wijzigen, maar niet altijd, en dat kan beperken wat u met uw domeinnaam kunt doen.

 

Een andere optie is om uw back-upwebsites te bekijken. Als u ergens anders een naam koopt, hebben ze mogelijk niet uw back-up. U kunt vervolgens op die back-upwebsites zoeken en de beschikbaarheid van de naam controleren. U kunt het dan aanschaffen en in een mum van tijd aan de slag.

Check voor domeinregistratie altijd eerst: EIGEN-DOMEIN

Gerelateerde artikelen

Waarom u een website nodig heeft?

Ontwerp je eigen laptop

Hier vind je goedkoop internet voor jouw adres