Adfunding
Image default
Haartransplantatie

Is haartransplantatie permanent?

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een haartransplantatie overweegt. Sommige klanten zijn bang dat een paar jaar na de haartransplantatie opnieuw kaalheid zal optreden. We krijgen dan ook vaak de vraag of een haartransplantatie permanent is.

Het korte antwoord op die vraag is: Ja, een haartransplantatie is permanent.

Een haartransplantatie is inderdaad een permanente oplossing voor uw kaalheid. De vatbaarheid voor haaruitval is genetisch bepaald. Doordat je bepaalde genen hebt, zijn je follikels (de haarzakjes) gevoelig voor dihyrotestosteron (DHT). DHT is een bijproduct van testorsteron dat ervoor zorgt dat de follikels kleiner worden en uitvallen.

Bij het uitvoeren van een haartransplantatie wordt gewerkt met grafts. Deze zijn bestand tegen DHT. Hierdoor zijn ook de getransplanteerde haren immuun voor het effect van DHT. Dus wat je genetische aanleg ook is, uiteindelijk hou je er een mooie bos haar aan over.

Voorzichtig behandelen na de transplantatie

De eerste twee weken na de behandeling zijn de getransplanteerde haren wel kwetsbaar omdat ze nog niet optimaal zijn ‘geworteld’. Het is dus belangrijk om de haren met veel zorg en aandacht te wassen. Na de haartransplantatie zal worden uitgelegd hoe je de eerste weken je haren kunt wassen en drogen zonder dat je transplantaten verliest.

Haaruitval binnen een maand na transplantatie: onderdeel van het proces

Ongeveer een maand na de haartransplantatie zul je merken dat de geïmplanteerde haren beginnen uit te vallen. Dit is een normaal onderdeel van het proces van haartransplantatie. Iedereen gaat hier doorheen. Het is dus geen reden tot paniek. De oude haren verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe haren. Na een maand of vier zul je al zien dat je haarbos steeds voller wordt. Na een half jaar zie je al een duidelijke vooruitgang.

De direct daarop volgende maanden wordt je haarbos voller en voller, totdat je ongeveer een jaar na de haartransplantatie je optimale resultaat hebt bereikt.

Na je haartransplantatie zul je dus weliswaar haren verliezen, maar hier krijg je een vollere kop met haar terug. En dat is precies wat je wilde.

Wil jij ook weer een mooie bos haar? Neem dan contact op met The Private Hairclinic voor een vrijblijvende kennismaking.

https://theprivatehairclinic.nl/