Adfunding
Image default
Gezondheid

Littekens verminderen met producten op siliconenbasis

Littekens kunnen lelijke plekjes worden, maar zullen in de meeste gevallen niet tot lichamelijke klachten leiden. Vaak vertellen littekens ook een verhaal over hoe je ooit een flinke val uit een boom hebt gemaakt of over de tijd dat je waterpokken had en geprobeerd had niet te krabben. Iedereen kan wel iets vertellen over een litteken op zijn lichaam en kan er vaak ook wel om lachen. Littekens zijn echter niet om te lachen wanneer ze tot pijn leiden en langdurig behandeld moeten worden.

De littekens die geïrriteerd raken en veel jeuken, zijn over het algemeen keloïde en hypertrofische littekens. Deze littekens ontstaan door een overschot aan littekenweefsel, waardoor het litteken als het ware op de huid komt te liggen. Dit staat in contrast met atrofische littekens, waarbij er sprake is van een tekort aan littekenweefsel en het litteken dus verzonken raakt in het oorspronkelijke wondgebied. Hypertrofische en keloïde littekens moeten dus behandeld worden, voor welke Medimast een oplossing heeft bedacht. Littekens kunnen namelijk verzorgd worden door producten op siliconenbasis, dat ervoor zorgt dat het litteken aangetast wordt. Met de littekenpleister van Medimast zal het litteken gedurende een kwartaal tot halfjaar verzachten en afvlakken, zodat het met verloop van tijd zal verkleinen. Eveneens heeft de siliconengel van Medimast invloed op de vorm en grootte van het litteken. Deze heeft als effect dat de gel aangebracht wordt als een soort tweede huidlaag, die waterafstotend en luchtdoorlatend is. Net als de siliconenpleister zullen de littekens verminderen.

Ervaart u ook veel last en lichamelijke pijn van een ontstaan litteken, maar weet u niet goed hoe u er vanaf kunt komen? Laat u dan informeren over de producten van Medimast door onze experts en bekijk de gebruiksaanwijzingen van de producten op onze website. Wij willen graag helpen de pijn te verminderen door het litteken te verminderen.

https://medimast.nl/nl/