Adfunding
Image default
Financieel

Gouden munten verkopen: hoe doet u dat verstandig?

Goud verkopen betekent met diverse zaken rekening houden

Wanneer u gouden munten verkopen wilt, moet u – letterlijk en figuurlijk – rekening houden met de do’s en don’ts rond de verkoop van deze munten. Wat zijn belangrijke aandachtspunten als u plannen heeft om een of meer gouden munten te verkopen? En hoe verhandelt uw uw gouden munten op een veilige en verstandige manier?

 

Zorg dat de munten onbeschadigd zijn

Juweliers en goudinkopers kopen doorgaans alleen onbeschadigde gouden munten op. Dat is goed om te weten als u uw muntencollectie, of een enkele munt, wilt verkopen. Gouden munten verkopen die beschadigd zijn worden vaak niet aangenomen, omdat de waarde van deze munten lager ligt. Een kleine beschadiging kan qua goudgewicht al flink uitmaken.

 

Controleer de waarde en het gewicht van uw munten altijd van tevoren

Voordat u uw gouden munten verkopen gaat, doet u er verstandig aan om de cataloguswaarde te checken aan de hand van de huidige goudprijs. Controleer ook het gewicht, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als de inkoper beweert dat de munt te licht is. U kunt de goudprijzen en waarde van munten goed inschatten bij diverse inkoopsites. Vergelijk hierbij altijd meerdere inkopers, want het bedrag dat u voor uw munten krijgt kan per inkoper variëren. En natuurlijk gaat u voor de beste prijs voor uw munten!

Kies voor een erkende juwelier of inkoper

Zet uw munten niet zomaar op een algemene verkoopsite als Marktplaats of Speurders. Hiermee loopt u het risico dat u in contact komt met criminelen of mensen met verkeerde bedoelingen. Onderschat dit niet, want goud trekt ook mensen met verkeerde bedoelingen aan. Maak daarom gebruik van betrouwbare inkoopkanalen en stap dan ook liever bij een erkende juwelier naar binnen of zoek op internet een betrouwbare en gecertificeerde goudinkoper. Veiligheid en betrouwbaarheid gaan namelijk vóór alles als het om de verkoop en inkoop van gouden munten gaat!