Adfunding
Image default
Gezondheid

Je jeugd behouden met collageen

Collagenen zijn eiwitten die in ieders lichaam voorkomen. Het is een endogeen eiwit dat onze spieren, pezen, botten, huid, bloedvaten en kraakbeen structuur, kracht en elasticiteit geeft. Collageenstrengen zijn moeilijk te breken omdat ze buitengewoon flexibel en robuust zijn. Collageen wordt in 38 verschillende vormen in het menselijk lichaam aangetroffen. Alleen Type 1 en Type 2 vormen echter het meest. Type I komt onder meer voor in de huid, botten, bloedvaten, pezen, nagels, haar, kraakbeen en banden. Ondertussen zijn tussenwervelschijven en gewrichtskraakbeen, die aanwezig zijn in de heupen, knieën, ellebogen, polsen en vingers, de meest voorkomende plaatsen voor Type II. Als je er geen genoeg van krijgt, veroudert je huid sneller. De vertraging van de collageenvorming kan dit veroorzaken. Externe oorzaken kunnen, naast leeftijd, ook een afname van collageen veroorzaken. Denk aan de effecten van zonlicht en stress. Collageenniveaus kunnen worden aangevuld met supplementen, wat een goede zaak is. Zowel type I als type II kunnen in supplementen verkrijgbaar zijn en dus ingenomen worden bij een tekort.

Het verbetert je uiterlijk

Collageen is een eiwit dat de huid elastisch en stevig houdt. Het behoudt de elasticiteit en zachtheid van de huid. Na de leeftijd van 25 jaar begint de productie af te nemen. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en ontstaan ​​er rimpels en fijne lijntjes. Collageenpeptiden zijn ideaal voor gebruik als anti-verouderingsproduct wanneer de eerste tekenen van veroudering op de huid verschijnen. Het helpt ook om een ​​regelmatige haarstructuur en uiterlijk te behouden, evenals mooie, sterke nagels. Het maakt het haar glanzend, sterk en volumineus. Supplementen kunnen helpen om het verouderingsproces te vertragen. De supplementen bevatten gehydrolyseerd collageen, dat kan worden gebruikt om het collageengehalte in de huid te herstellen en zo het probleem bij de bron aan te pakken. Het gehydrolyseerde collageen wordt afgebroken in kleine deeltjes om het voor uw lichaam gemakkelijker te maken om te absorberen.

Collageensupplementen

U kunt een breed scala aan collageensupplementen kopen. Ze kunnen in verschillende vormen voorkomen. Naast poeder is het ook verkrijgbaar als shot en in tabletvorm. Een van de belangrijkste voordelen van het poeder is dat het een gemakkelijke manier is om meer collageen te verkrijgen. Je kunt het poeder eenvoudig toevoegen aan je sap, water, smoothies of andere dranken om het poeder nog gemakkelijker in je systeem te krijgen. Als je veganist bent, wil je misschien wel twee keer nadenken voordat je de supplementen krijgt. Het nemen van collageen is misschien geen goed idee voor u, omdat het afkomstig is van een dierlijke bron zoals vis of vee.