Adfunding
Image default
Financieel

Wie kiest voor een hypotheek beleggingspand?

Wie kies voor een hypotheek voor een beleggingspand? Het is dan eerst belangrijk om goed duidelijk te hebben wat een beleggingspand eigenlijk is. Dit is het soort vastgoedobject dat je koopt om in te zetten voor verhuur aan een derde. Het is dan belangrijk om dit goed te financieren en daar is een specifieke hypotheek voor op de markt. Het is voor vel verschillende soorten beleggers een goede optie om op deze manier te werken. Wie naar de volgende kenmerken kijkt, weet in ieder geval wat ermee mogelijk is. Dit helpt je op weg.

De financiering van een pand

Het is belangrijk om te weten dat een hypotheek beleggingspand vooral bedoeld is voor de financiering van het pand. Je kunt dit als privépersoon doen, maar ook uit een holding of een beleggingsonderneming. Het is wel belangrijk om te weten dat heet altijd om een substantieel bedrag moet gaan. Het gaat altijd om €75.000,- of meer. Daarbij moet het ook altijd bestemd zijn voor de aankoop of de herfinanciering van een beleggingspand. Wanneer je aan al deze zaken voldoet, dan kan deze hypotheek dus precies zijn wat je zoekt om mee te werken.

Precies op maat financieren

Het is bij een hypotheek voor een beleggingspand wel van belang dat je deze precies op maat laat afsluiten. Daarom is het aan te raden om eerst met een specialist te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Zo kan je samen goed uitrekenen wat je precies kunt lenen via deze weg. Daarnaast is het goed om de huidige situatie en de plannen voor de toekomst ook door te nemen. De specialist weet ook veel meer van de markt, dus op basis van de informatie is dan een goed plan te maken. Daarbij wordt ook gekeken naar wat je zelf kunt doen. Al deze zaken bespreek je dan.

Een pand op het oog?

Je kiest niet zomaar voor een hypotheek voor een beleggingspand. Je hebt dan al een pand op het oog. Het is dan alleen nog zaak om voor een goede financiering te zorgen en dat doe je door de hypotheek af te sluiten. Doordat je ook al veel kennis hebt over het pand waar het om gaat, wordt het natuurlijk allemaal een stuk gemakkelijker om de juiste financiering te verzorgen, met de hulp van echte specialisten. Zo kan je op geschikte wijze gaan verdienen aan de verhuur.

Letten op de eigen inbreng

Het is natuurlijk wel belangrijk om erbij te bedenken dat de hypotheek voor een beleggingspand tot maximaal 70 procent van de financiering kan betreffen. Het is altijd nog nodig om minimaal 30 procent van de waarde zelf bij elkaar te krijgen. Dat kan je op meerdere manieren doen, maar je moet er natuurlijk wel zeker van zijn dat je dit kunt dragen. Als dat niet het geval is, is het niet mogelijk om aan de hypotheek te komen. Het is wel heel belangrijk om dit dus ook allemaal goed op orde te brengen voor je de aankoop gaat doen.

Op zoek naar een hypotheek voor een beleggingspand? Kijk op de site van FinaForte voor meer info.