Adfunding
Image default
Financieel

Snel subsidie regelen voor je duurzame investeringen

Subsidies zijn in het leven geroepen om u te ondersteunen bij het aanschaffen van o.a. duurzame producten. Het aanvragen en doorspitten van alle voorwaarden kan alleen lastig zijn. Zo is er voor 2021 weer een ISDE subsidie beschikbaar die het interessanter moet maken te investeren in woningisolatie, warmtepompen, zonneboilers of een warmtenet aansluiting.

Je woning verduurzamen loont

Nederland gaat afscheid nemen van aardgas, er is wereldwijd aandacht voor klimaatverandering en de kosten van energie stijgen. Beginnen met het verduurzamen van uw eigen huis is een verstandige zet. Er zijn genoeg partijen die u kunnen helpen om uw woning te verbeteren, maar het blijft vaak lang onduidelijk welke subsidiekansen er zijn. Zo is er in 2021 weer een isolatie subsidie beschikbaar. Gaat u uw woning renoveren of isoleren, dan is deze regeling de moeite om te bekijken.

Als u twee of meer isolatiemaatregelen neemt, dan kan u gebruik maken van deze subsidieregeling. Denk daarbij aan bijvoorbeeld vloerisolatie plus gevelisolatie. Het bedrag dat u aan subsidie kan ontvangen is aanzienlijk, gemiddeld gaat het om 1.100 euro subsidie. Van belang is dat u de isolatie laat plaatsen door een erkend bouwbedrijf. Als doe-het-zelver komt u niet in aanmerking voor deze subsidie. Daarnaast moet de isolatie van bepaalde kwaliteit zijn. De overheid heeft graag zoveel mogelijk energiebesparing.

Isoleren en van het aardgas af?

Neemt u maar één isolatiemaatregel, dan kan u ook nog in aanmerking komen voor subsidie. U moet dan bijvoorbeeld uw woning aansluiten op een warmtenet of een warmtepomp of zonneboiler aanschaffen. In het geval van de subsidie warmtepomp gaat het al snel om een subsidie van 1.500 euro en een besparing of het geheel verdwijnen van de aardgasrekening. Het is ook mogelijk te kiezen voor een hybride warmtepomp, dit systeem werkt samen met uw cv-ketel. U hoeft dan vaak minder ingrijpend te investeren en verbouwen in uw woning.