Adfunding
Image default
Dienstverlening

Sport Hypnose Voor Atleten

Hypnose voor atleten is iets wat een aantal jaren geleden nog onbekend was, maar is tegenwoordig een belangrijk hulpmiddel voor de elite atleten. Dit werkt voor alle activiteiten van voetbal tot poker!

Wist je dat hypnose en zelf-hypnose eigenlijk zeer regelmatig wordt toegepast door onszelf zonder dat we het zelf door hebben? 

Hoe vaak heb je in de gaten dat wanneer je aan het rijden bent je verrast bent dat je aankomt op je bestemming zonder dat je de bekende uitzichten of landschappen zijn opgevallen onderweg?

Het is net alsof je op automatische piloot hebt gereden, terwijl je bewustzijn zich op andere dingen concentreerde. Deze snelweg hypnose is een voorbeeld van het in trance raken terwijl je ogen open zijn, en is eigenlijk hetzelfde als wanneer een atleet zelfhypnose gebruikt tijdens het spelen van een wedstrijd.

En denk eens aan al die keren op school wanneer je in een saaie les zat en je aan het dagdromen was of nadacht over je vriendin of vriend. Deze mentale visualisatie is ook een vorm van hypnose. Dus de meesten van ons zijn eigenlijk wel duizenden keren gehypnotiseerd zonder dat we door hadden dat we aan zelfhypnose deden.

Terwijl de geweldige kracht van hypnose bij Amerikaanse atleten tot voor kort vaak over het hoofd werd gezien, ontdekten Oost-Europese landen al jaren geleden het geweldige verschil dat sport hypnose maakt voor atletische prestaties.

Tijdens de Olympische Spelen in Melbourne van 1956 namen de Russische atleten elf hypnotiseurs mee, om het zelfvertrouwen te verbeteren en de kracht om te winnen op te brengen bij de Russische atleten. En we weten allemaal hoe sterk de Russische teams zijn geweest de afgelopen jaren. 

De positieve invloed van hypnose op de focus en prestaties werd ook aangetoond tijdens de Olympische Zomerspelen van Seoul in 1988, toen duiker Greg Louganis zijn hoofd stootte aan de plank tijdens het uitvoeren van een ingewikkelde duik tijdens de finale op de 3 meter.

Wat uiteindelijk als één van de grootste prestaties wordt gezien in de sportgeschiedenis is hoe Louganis zijn hevig bloedende hoofdwond liet behandelen tijdens het luisteren naar hypnose opnames via zijn oordopjes. Greg volbracht, wonderbaarlijk, een perfecte duik bij zijn tweede sprong, voldoende om hem een gouden plak te laten behalen.

Een atleet met chronische en invaliderende pijn leert hoe hij zijn pijn werkelijk kan uitschakelen dankzij Sport Hypnose en dat werkt echt voor hem.

Bezoek de website van praktijk voor psychotherapie 

https://www.depsycholoog.nl/breda/