Adfunding
Image default
Dienstverlening

Pijn bestrijden tijdens en na de zwangerschap met TENS van MaMMaTENS

Bent u zwanger? Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd! De tijd is nu aangebroken om u te verdiepen in alles wat te maken heeft met de zwangerschap en de komende bevalling. Voor een uitstekende en veilige manier om de pijn tijdens de bevalling te bestrijden kunt u het TENS apparaat inzetten. TENS voor bevalling huren kan bij MaMMaTENS.

Wie zijn wij?

Bij ons kunnen zwangere vrouwen, pas bevallen vrouwen, vroedvrouwen, gynaecologen en verloskundigen terecht voor het huren of kopen van diverse TENS apparaten en duidelijke informatie over elektrostimulatie.

Wat is een TENS apparaat?

Een eeuwenoud gebruik om pijn te verminderen is door middel van elektrostimulatie met stroomimpulsen. Vanaf de jaren 50 wordt deze manier van pijnbestrijding toegepast in klinieken en ziekenhuizen door specialisten. Sinds de jaren 50 zijn er vele wetenschappelijke onderzoeken en studies gedaan naar de werking van elektrostimulatie. Elektrostimulatie is een zeer effectieve en vooral veilige manier voor het niet medicamenteus bestrijden van de pijn.

Speciaal voor (aanstaande) moeders zijn de MaMMaTENS apparaten ontwikkeld voor tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de bevalling. De TENS apparaten zijn zowel bij een bevalling in uw eigen huis als bij een bevalling in het ziekenhuis te gebruiken.

Hoe wordt TENS gebruikt?

Een TENS apparaat is voorzien van twee snoertjes. Aan de uiteinden van deze snoertjes worden speciale elektroden pleisters bevestigd. Deze pleisters worden op de huid van de rug geplakt. Het TENS apparaat stoot kleine elektrische stroomimpulsen af. Via de huid bereiken deze stroomimpulsen de spieren en de zenuwen. Door de impulsen worden de spieren en zenuwen geprikkeld. De hersenen krijgen het pijnsignaal hierdoor niet meer goed door waardoor de pijn niet meer of veel minder ervaren wordt. De stroomimpulsen doen geen pijn, de sterkte van de impulsen kan door uzelf bepaald worden. Ook voor de baby is deze vorm van pijnbestrijding uitermate veilig.

Zoals gezegd kunt u het TENS apparaat voor de bevalling huren maar kunt u ook TENS voor bevalling kopen. Bij verhuur kunt u kiezen voor een huur periode van 6 weken of huur per dag. Wilt u het TENS apparaat voor een ruimere periode na de bevalling blijven inzetten? Bijvoorbeeld voor het trainen van de bekkenbodemspieren of een fitness training om weer helemaal fit te worden na de bevalling? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om een TENS apparaat te kopen.

https://www.mammatens.nl/