Adfunding
Image default
Dienstverlening

Een EBI inspectie laten uitvoeren op een stookinstallatie

In veel gevallen is het bij de wet verplicht om een EBI inspectie te laten uitvoeren op een stookinstallatie. EBI staat voor Eerste Bijzondere Inspectie en is de eerste inspectie van een stookinstallatie. Na de EBI dienen er periodieke onderhoudswerkzaamheden en keuringen te worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de installatie veilig blijft en aan de regels voldoet. Een EBI- inspectie, -controle of -keuring van bijvoorbeeld een verwarmingsketel mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught.

De wet- en regelgeving betreffende de EBI inspectie kan veranderen

Wet- en regelgeving in Nederland is altijd onderhevig aan verandering. Het is belangrijk om u hier bewust van te zijn omdat dit ook geldt met betrekking tot de regelgeving omtrent de EBI inspectie. Dit is een van de redenen dat EBI inspecties alleen uitgevoerd mogen worden door gecertificeerde partijen als K.K. Brandertechniek uit Vught. Zij blijven en zijn namelijk goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en veranderingen rondom de EBI. Door de inspectie te laten uitvoeren door deze specialisten bent u er zeker van dat uw installatie goed en veilig werkt.

Wanneer moet een installatie voor het eerst geïnspecteerd worden?

De inspectie of keuring van een installatie zoals een verwarmingsketel dient relatief snel na het in gebruik nemen te worden uitgevoerd. In het jaar 2016 is namelijk bepaald dat dit  binnen 6 weken na ingebruikname van de installatie gedaan moet worden. Hierbij wordt er niet alleen een keuring uitgevoerd op een installatie zoals een verwarmingsketel op zich, maar ook de leidingen van de brandstoftoevoer worden gecontroleerd.  Laat de inspectie uitvoeren door een gecertificeerd professional zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, dit biedt u namelijk zekerheid!

Plan een afspraak in op korte termijn

Wordt er binnenkort bij u een nieuwe installatie geplaatst? Dan is het belangrijk om op een korte termijn van maximaal zes weken een afspraak in te plannen voor een EBI. In alle gevallen kunt u hiervoor direct contact opnemen met gecertificeerde specialisten.