Adfunding
Image default
Bedrijven

Vergroot je kansen op de werkvloer!

De arbeidsmarkt is momenteel een zeer moeilijke plaats. Voor sommige jobs zijn er te veel mensen die zich aanmelden, terwijl er voor andere jobs bijna geen sollicitanten zijn. We geven hier dan ook graag een aantal tips opdat jij je kansen op de arbeidsmarkt kan verbeteren, zoals bijvoorbeeld een goede outfit of een ADR cursus!

Heb een uniek talent dat je kan inzetten

Wanneer er al vrij veel mensen zijn met hetzelfde diploma als jij, is het een goed idee om eens na te denken over hoe je je kan differentiëren en specialiseren. Dit is gemakkelijk uitgelegd met een voorbeeld. Vrachtwagenchauffeurs rijden als job rond met een vracht of lading. Het kan zijn dat voor bepaalde jobs er al veel vrachtwagens zijn. De vrachtwagenchauffeur kan een ADR cursus doen om zijn kansen te verbeteren. Een ADR cursus laat hem immers toe om gevaarlijke stoffen te vervoeren. Hierdoor vergroot de chauffeur zijn kansen tegenover zijn competitie.

Kies de juiste outfit

Tegenwoordig is er een trend waar te nemen waarbij we enkel voor jobs willen gaan die ons accepteren voor wie dat we zijn. We willen vaak de dagen van het kostuum achter ons laten en onze persoonlijkheid kunnen uitten via wat we dragen. Dit is in principe geen slechte evolutie, maar het is niet de manier om mee om te gaan met een sollicitatie. Hier is het zeer belangrijk dat je er als sollicitant verzorgt uitziet en dat je kleren het soort job reflecteren waarvoor je gaat solliciteren!

Zorg dat je opvalt

Een zeer belangrijk onderdeel van een sollicitatie is opvallen. Dit kan natuurlijk al door je talent en je outfit, maar het is vooral je gedrag dat tijdens een interview bepaald wat het eindresultaat gaat zijn. Probeer dus vriendelijk en open te zijn, maar blijf serieus. Een klein grapje maken mag, maar toon vooral dat je al de kwaliteiten bezit om de job goed te doen.

https://eurotransportcollege.com/adr-cursus/