Adfunding
Image default
Bedrijven

Sporten is belangrijk voor uw gezondheid

Sporten tijdens zwangerschap is erg goed voor u. Zowel voor u als de baby is het namelijk belangrijk dat u in een topconditie bent. Sporten helpt u hier dan ook goed bij. Een verloskundige kan u hier dan ook perfect over informeren. Ben dan ook zeker niet bang om veel vragen te stellen. Een verloskundige staat dan ook altijd voor u klaar voor al uw vragen!

Mogen contactsporten tijdens de zwangerschap?

In de eerste fases van uw zwangerschap, zult u nog weinig last hebben van kwaaltjes. Uw lichaam is dan nog sterk genoeg om fysieke sporten uit te voeren. Er komt iedere zwangerschap een moment waarop dit niet meer aan te raden is. Een verloskundige kan dit dan ook goed met u bespreken. Een zwangerschap is namelijk altijd uniek en er gelden dan ook altijd net wat andere regels per zwangere vrouw. Daarnaast zijn ook niet alle sporten hetzelfde. Het is dan ook verstandig om goed met de verloskundige te overleggen wat wel en niet kan. Zo kunt u wellicht met voetbal nog een aantal oefeningen wel mee doen, maar is bijvoorbeeld het contact niet goed voor u, omdat er dan ongelukken kunnen gebeuren. De verloskundige zal dan ook samen met u kijken wat wel en niet kan.

Fit worden of blijven tijdens de zwangerschap

Gezondheid is belangrijk voor zowel u als de ongeboren baby. Sporten tijdens zwangerschap is dan ook een belangrijk onderdeel. In veel gevallen is het dan ook goed om uw conditie op peil te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat de zwangerschapskwaaltjes, zoals bijvoorbeeld rugpijn, verminderd worden. U heeft dan ook veel mogelijkheden hiervoor. Zo kunt u bijvoorbeeld starten met zwangerschaps yoga om te trainen voor de bevalling. Hoe fitter u de bevalling in gaat, hoe gemakkelijker u het na de bevalling zult hebben.

https://www.trainingformamas.nl/