Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Bedrijven

Samen kijken naar een oplossing

Een conflict op de werkvloer kan voor veel problemen zorgen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat verschillende partijen zich niet prettig voelen op de werkvloer en hierdoor ook hun werk minder goed kunnen uitvoeren. Het is dus een belangrijke zaak om conflicten op te lossen en zo een prettige werksfeer te creëren. Wanneer de partijen er zelf niet uitkomen, kun je kiezen voor mediation in Deventer.

 

Wat is mediation?

Mediation is een bemiddeling tussen verschillende partijen op de werkvloer wanneer er een conflict is. Een mediator wordt vaak ingeschakeld wanneer de partijen zelf niet tot een oplossing komen of wanneer de communicatie niet goed verloopt. Een mediator bemiddelt de gesprekken en zorgt ervoor dat beide partijen hun problemen en oplossingen op een duidelijke manier kunnen communiceren. Ook kan een mediator als een vertrouwenspersoon dienen. Een mediator bedenkt dus zelf geen oplossingen, maar begeleidt de betrokkenen bij het vinden van een oplossing.

 

Nieuwe inzichten

Wanneer je verwikkeld zit in een conflict, kan het soms voelen alsof je compleet vastloopt. Een mediator kan je hierbij helpen. De mediator heeft namelijk vaak individuele gesprekken met de betrokkenen en bemiddelt de gesprekken tussen partijen. Door deze bemiddeling kunnen er nieuwe inzichten boven tafel komen. Door de heldere lijn van communicatie zullen partijen elkaar beter begrijpen en waarschijnlijk ook betere oplossingen kunnen toepassen.

 

Mediation in verschillende branches

Mediation is mogelijk in allerlei verschillende branches. Mediation kan ook plaatsvinden tussen verschillende soorten mensen, bijvoorbeeld tussen werknemers onderling of tussen werkgever en werknemer. Bij VanOverbeekdeMeyer kun je terecht voor een ervaren mediator die gespecialiseerd is in verschillende branches en dus een passende oplossing kan bieden.

 

Voortzetting of uit elkaar gaan

Bij mediation zijn er twee mogelijke uitkomsten: voortzetting of uit elkaar gaan. Bij voortzetting wordt er een passende oplossing binnen het bedrijf gevonden. De partijen blijven dus samen werken en zullen meer naar elkaar toe groeien. Het is ook mogelijk dat de partijen geen passende oplossing vinden. Het beste is dan om uit elkaar te gaan. De mediator zal je hier ook bij begeleiden. Een van de partijen zal dan het bedrijf verlaten.

 

Een betere sfeer voor iedereen

Conflicten zijn nooit fijn en moeten daarom zo snel mogelijk opgelost worden. Het behulp van mediation in Deventer kun je snel tot een passende en langdurige oplossing komen. Beide partijen zijn hierdoor weer tevreden waardoor er een prettige werksfeer is voor iedereen.

Gerelateerde artikelen

Wat ga jij doen in je vakantie?

HMPA voor een CE keurmerk of CE certificatie

Bewindvoering in Wierden