Adfunding
Image default
Bedrijven

manukahoning

manukahoning

De unieke voedingssamenstelling van Manuka honing maakt het een veel betere keuze voor onze gezondheid dan andere vormen van honing. De ‘MGO’-beoordeling op Manuka-producten verwijst naar ‘Methylglyoxal’, het actieve element in authentieke Manuka dat verbeterde antibacteriële eigenschappen geeft. Dit is niet aanwezig in de meeste andere vormen van honing.

De Manuka-bloem is ongewoon; het is alleen te vinden in Nieuw-Zeeland en wordt alleen gekweekt in de buurt waar het vanwege het ideale klimaat kan gedijen. De mix van klimaat en bodemsamenstelling biedt een ideale omgeving voor de groei van deze plant, wat ons natuurlijke voordelen oplevert.

manukahoning

Dit verklaart waarom het donkerder en dikker is. Manuka honing heeft extreem hoge hoeveelheden natuurlijk voorkomend methylglyoxal (MGO), dat verantwoordelijk is voor zijn unieke antibacteriële eigenschappen. MGO is een chemische stof die aanwezig is in de meeste soorten honing, zij het in minieme hoeveelheden. De antibacteriële werking van verschillende soorten honing varieert aanzienlijk, afhankelijk van de bloemen die door bijen worden bestoven om honing te maken.

manukahoning

De speciale eigenschappen van natuurlijke MGO-Manuka maken het ideaal voor gebruik als onderdeel van een regelmatig huidverzorging regime en als hulpmiddel bij wondgenezing. Omdat het biologisch is vervaardigd, bevat Manuka geen extra chemicaliën die ervoor kunnen zorgen dat de huid van veel mensen rood en pijnlijk wordt – vaak kunnen natuurlijke producten zoals Manuka honing dergelijke symptomen helpen verlichten. Probeer je Manuka honing te vinden? Bezoek manukahoning om ons aanbod te bekijken.

Bij het gebruik van Manuka Honing moet je het royaal aanbrengen om wonden/zweren te bedekken na het wassen en drogen van de wonden en zweren. Dek af met schone plastic voedsel folie om vegen van kleding en beddengoed te voorkomen. Afhankelijk van de ernst van de wond, moet het proces mogelijk dagelijks of om de 2 dagen worden herhaald. Gebruik alleen een schone en droge lepel, omdat vocht de honing kan beschadigen. Houten of keramische lepels hebben de voorkeur boven metalen lepels, omdat actieve enzymen die in honing aanwezig zijn, met de metalen kunnen reageren. Na gebruik goed afsluiten en bewaar in een koele, droge plaats.