Adfunding
Image default
Bedrijven

Leraar worden: Doen of niet?

De laatste jaren kampen de meeste Nederlandse scholen met een groot leraren tekort. Ook zijn veel leraren de afgelopen jaren gestopt met hun baan omdat ze erg ontevreden over hun arbeidsomstandigheden waren. Door de vele protesten is de Nederlandse overheid steeds meer gaan investeren in verbeteren van de arbeidsomstandigheden zodat de tekorten opgelost kunnen worden. Twijfelt u over het worden van een leerkracht of docent? Lees dan verder om te zien waar u op moet letten.

Werkdruk

De werkdruk van het zijn van een leraar is altijd al hoog geweest, of er nou tekorten zijn of niet. U moet er zeker rekening mee houden dat u buiten uw werktijden nog zult moeten werken en dat u soms in het weekend hier ook tijd aan zal moeten besteden. Wel is het zo dat u over het algemeen van meer vakanties kunt genieten. Ook moet u voor uzelf kunnen beslissen of u met jongeren om kunt gaan, zij kunnen soms de werkdruk ook flink omhoog gooien namelijk!

Vak

U moet wel rekening houden met het feit dat er vooral naar leraren gevraagd wordt die wiskunde, natuurkunde en scheikunde geven. Helaas is het momenteel nog steeds zo dat het moeilijk is voor sport of geschiedenisleraren om een vaste baan te vinden bij een school.

VOG

U moet zeker ook niet vergeten dat een VOG aanvragen verplicht is wanneer u een leraar wilt worden. Een VOG aanvragen is verplicht aangezien u met minderjarige samen werkt. Wanneer u ooit in het verleden een delict heeft gepleegd waar een minderjarige bij betrokken was is de kans erg klein dat u ooit een VOG succesvol zult kunnen aanvragen. Een onderwijsinstelling zal u hier ook altijd tot verplichten om er een te kunnen laten zien.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen