Adfunding
Image default
Bedrijven

Kindveilige stopcontacten installeren door een elektricien

Veel ouders vinden hun nieuwsgierige jonge kinderen maar al te spannend. Ze willen vaak van alles ontdekken zonder dat ze weten dat er nare gevolgen kunnen ontstaan. Kleine dingen in hun mond stoppen en vingertjes in stopcontacten willen steken, het komt maar al te vaak voor. Er zijn gelukkig wel meerdere oplossingen om van het stopcontacten probleem af te komen waardoor er veel wat stress van de schouders af kan. Ook heb je bij de meeste oplossingen niet hele nieuwe stopcontacten nodig.

Afdekplaten

De oplossing die het meest voorkomt om een stopcontact kindveilig te maken is het gebruik van afdekplaat. Bij dit systeem heb je een stel afdekplaat die je op het stopcontact kan doen, het voordeel bij dit systeem is ook dat je ze niet eraf hoeft te halen wanneer je het stopcontact wilt gaan gebruiken. Door middel van een draaisysteem is dit stopcontact weer te gebruiken. Door de 2 pinnen van een stekker in het afdekplaatje te steken en een kwartslag te draaien kan je het stopcontact gebruiken. Wanneer de 2 pinnen van de stekker uit het stopcontact gaan dan schiet het plaatje weer dicht. Kinderen kunnen niet met hun vingers de draai maken.

Wandcontactdozen

Waar je ook al een plaatje voor het stopcontact heb zijn bij de kindveilige stopcontacten. Door met de 2 pinnen van een stekker gelijktijdig druk te zetten op het stopcontact schiet deze open. Door de kleine opening die dit stopcontact biedt kunnen kinderen moeilijk met twee vingers hierin. Dit is overigens wel de duurste optie omdat je hier gloednieuwe stopcontacten moet voor aanschaffen, soms komen hier kosten van een elektricien ook nog bij kijken. Wel is het belangrijk dat dit type stopcontact een KEMA keurmerk heeft.

Stopcontacten veilig maken voor je kinderen is erg belangrijk maar je eigen veiligheid natuurlijk ook. Werken rond stopcontacten kan erg gevaarlijk zijn en daarom is het altijd handig om een elektricien voor deze klussen in te schakelen.