Adfunding
Image default
Bedrijven

IP-waarde

De juiste IP waarde voor veilige en duurzame lampen

Wat is een IP waarde?

Elke lamp wordt gekarakteriseerd door een IP waarde. IP staat voor Ingress Protection wat betekent bescherming tegen indringen. Een IP waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer is een maat voor de stofvastheid en het tweede voor de waterdichtheid van de lamp. Een volledig stofvaste en waterdichte lamp heeft de maximale IP waarde van 68.

De IP waarde van binnen- versus buitenverlichting

Voor binnenverlichting volstaan meestal IP20 lampen. Voor de badkamer kies je beter voor IP44 lampen en voor in de douchecabine neem je best IP67 lampen. Voor buitenverlichting volstaan IP20 lampen niet. Voor beschutte buitenverlichting zijn IP23 lampen geschikt en voor andere buitenverlichting neem je lampen met een hogere IP waarde, van IP43 voor een niet beschutte lamp tot IP67 voor een grondspot.

Veranda verlichting: veilig en duurzaam genieten met een geschikte sterkte, kleur en IP waarde

Om optimaal te kunnen genieten van je open veranda is een voldoende sterke veranda verlichting belangrijk. Hoeveel lumen je nodig hebt, hangt af van de grootte van je veranda. Hoe groter je veranda, hoeveel meer lumen je nodig hebt. Dimbare lampen zijn hierbij aangeraden, dit voor de meer intieme momenten. Het oerdegelijk Noxion led paneel is de ideale veranda verlichting. Door de inbouw van verschillende led lampen in 1 armatuur, is het paneel heel eenvoudig te installeren. Led lampen voor een Noxion led paneel zijn bovendien in verschillende kleurtemperaturen te verkrijgen. Door de juiste lichtkleur en -sterkte te kiezen, creëer je volledig de door jou gewenste sfeer. Opdat de lampen ook veilig en duurzaam zouden zijn, kies je ook voor de juiste IP waarde. Alhoewel de lampen in een open veranda vrij beschut zitten, kunnen toch best IP44 lampen worden gebruikt. Deze zijn voldoende beschermd tegen zowel stof als spatwater.

https://123lampenshop.nl/