Adfunding
Image default
Bedrijven

Het polijsten van rvs

Of u nu een prachtige oldtimer restaureert, huisrestauraties uitvoert of een antiek object opknapt, er zijn enkele basisrichtlijnen die u moet volgen voor het polijsten van rvs om de beste rvs finish resultaten voor uw project te krijgen.

Het polijsten van rvs: de basis

De middelen en technieken die u gebruikt, zijn afhankelijk van de grootte van uw project, de oorspronkelijke staat van het staal en het eindresultaat dat u zoekt. Als het staal is bekrast of gedeukt, moet u voorbereiden treffen alvorens het polijsten van rvs zodat u geen glanzend oppervlak krijgt dat alle onvolkomenheden prachtig benadrukt.

Zorg eerst dat het oppervlak grondig is schoongemaakt. Een eenvoudig wasmiddel kan voldoende zijn. Als u aan een automotive-project werkt en bitumenvlekken op het staal heeft, doet kerosine het briljante werk om de teer op te lossen met minimale inspanning.

Als er krassen zijn om te verwijderen, kunt u schuurpapier gebruiken dat geleidelijk overgaat van grof naar fijner grit totdat u een glad, uniform oppervlak heeft.

Om een ​​professionele afwerking te realiseren, is het belangrijk om apparatuur te gebruiken met constante snelheid en schuurmiddelen die hun gruis gedurende een langere periode kunnen behouden. De machines die u kiest, zijn afhankelijk van de aard van uw project. Voor kleinere klussen kunt u een boormachine of dremel met polijsthulpstukken gebruiken. Grotere projecten kunnen een slijpmachine met polijstwiel vereisen. Er zijn ook een aantal machines die het proces volledig kunnen automatiseren.

Een korte opmerking over veiligheid: zorg ervoor dat u een veiligheidsbril draagt ​​bij het werken met metaal, vooral tijdens het bedienen van machines. U wilt niet een ​​fijn stukje metaal in uw oog te krijgen.

Matte afwerking

Dit type afwerking is goedkoop, minder tijdrovend en geweldig voor oppervlakken die niet al te aantrekkelijk hoeven te zijn (denk aan bijvoorbeeld metalen werkbanken). Dit is de voorgepolijste look die je krijgt na het gebruik van het fijnste schuurmiddel. Het geeft u een glad, minder ontpit oppervlak en is ideaal voor praktische toepassingen. Vanaf hier kunt u doorgaan met het polijstproces om een ​​visueel aantrekkelijker uiterlijk te creëren.

Geborstelde afwerking

Het polijsten van rvs door middel van borstelen produceert een patroon van lichte parallelle lijnen. Het creëert een decoratieve uitstraling zonder reflectiviteit, waardoor het ideaal is voor oppervlakken die worden blootgesteld aan veel zonlicht of fel binnenlicht. Het wordt vaak gebruikt voor keukenapparatuur omdat het niet mag verblinden.

Spiegel afwerking

Spiegelafwerkingen zijn zeer reflecterend en ontstaan ​​door het gebruik van fijnere schuurmiddelen met toevoeging van een polijstmiddel. Deze manier van het polijsten van rvs zorgt voor dat glanzende uiterlijk waar wij mensen ons tot aangetrokken voelen terwijl het (als bonus) het schoonmaken gemakkelijker maakt. Het is ook geweldig voor het maskeren van de na-effecten van lassen.

In tegenstelling tot de geborstelde afwerking, verbetert een glanzende afwerking eigenlijk de corrosieweerstand van het roestvrij staal. Het polijsten van rvs maakt spleten glad waar roestdeeltjes zich verzamelen en vasthouden. Met geduld en aandacht voor detail kunt u een chroomachtige glans creëren, waardoor dit proces perfect is voor werkzaamheden in de automobielsector.

Voor deze afwerking is het nog essentiëler om ervoor te zorgen dat u alle krassen en defecten hebt verwijderd, omdat deze nog meer opvallen op het eindproduct. Zodra uw oppervlak voldoende is voorbereid, kunt u zich voorbereiden op het polijstwerk. Een slijpmachine met polijstwiel kan worden gebruikt samen met een hoogwaardig polijstmiddel, om een ​​gelijkmatige glans te creëren. Om het een schitterende spiegelachtige glans te geven, moet u het oppervlak ongeveer 5-10 minuten opschuren met een schone doek en een polijstmiddel.