Adfunding
Image default
Bedrijven

Een bacterie uit tropische landen?

Het klinkt misschien als een ver-van-uw-bed-show, maar de legionellabacterie komt ook voor in Nederland. Deze bacterie bevindt zich in grondwater, oppervlaktewater en zelfs drinkwater. Zolang deze bacterie in het water blijft, vormt er zich geen probleem. Maar op een warme plaats of in lang stilstaand water kan deze bacterie zich snel vermenigvuldigen. Als het water dan vernevelt en u de bacterie via kleine druppeltjes inademt, kunt u daar heel ziek van worden. Het risico om deze bacterie op te lopen, is in warme landen groter, maar ook in Nederland loopt u gevaar op sommige plaatsen en door sommige apparaten. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden of luchtbevochtigers.

Wat gebeurt er bij legionella?

Bij een besmetting met legionella loopt u de kans op twee soorten ziekten: de legionellagriep en de veteranenziekte. Bij de legionellagriep krijgt u de typische griepsymptomen: koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten. Dit gaat meestal na enkele dagen vanzelf over. Bij de veteranenziekte zijn de symptomen erger. U kunt een longontsteking oplopen en last krijgen van allerlei onaangename klachten: koorts, kortademigheid, verwardheid, overgeven en diarree. U doet er dus goed aan om zo’n besmetting te vermijden.

Heeft uw bedrijf belang bij legionellapreventie?

Er zijn verschillende plaatsen waar de legionellabacterie zich sterk kan vermenigvuldigen. Kranen die weinig gebruikt worden, zitten bijvoorbeeld vol met stilstaand water. Daarin krijgt deze bacterie de kans zich vlot voort te planten. Maar ook openbare zwembaden, sauna’s en fonteinen zijn risicovolle locaties. In hotels, campings of grote bed-and-breakfasts doet u eveneens best aan preventie. U wilt ten slotte niet dat al uw klanten ineens ziek worden.

Hoe een legionellabesmetting voorkomen?

Aqua D&S helpt u met het opstellen van een beheersplan tegen legionellabesmetting. Via legionellapreventie bent u er zeker van dat de legionellabacterie geen kans maakt. Stap voor stap zal Aqua D&S u helpen bij een feilloze legionellapreventie.

 

https://www.aquadns.nl/