Adfunding
Image default
Bedrijven

De standbouwer laat jouw bedrijf schitteren

Bedrijven die deelnemen aan een vakbeurs of evenement mopperen soms na afloop dat de bezoekersaantallen die de stand hebben bezocht enorm tegenvallen. Daar zijn vele oorzaken voor aan te wijzen, zoals een verkeerde plek in de beurshal en gebrekkige standbouw. Het is namelijk van groot belang dat de beursstand de uitstraling heeft die past bij het bedrijf. Deelnemen aan een vakbeurs moet daarom goed worden voorbereid, inclusief dat er aandacht is voor hoe de bezoeker de stand ziet. De standbouwer kan daar hulp bij bieden. Hij heeft de kennis om een beursstand te maken waar bezoekers als met een magneet door worden aangetrokken.

Wat doet een standbouwer?

Het werk van een standbouwer wordt gedaan zonder dat veel bedrijven en bezoekers aan een vakbeurs daar besef van hebben. Dat komt doordat de standbouw wordt gedaan voorafgaand aan een vakbeurs. Wie op die dagen wel eens op de beursvloer is geweest, weet dat het een drukte van belang is met mensen die allemaal bezig zijn om hun stand op te tuigen. Het werk van een standbouwer kan door files en vertragingen enorm uitlopen. Het komt vaak voor dat er in de nachten en in het weekend voorafgaand aan een beurs moet worden doorgewerkt.

Kennis van de locatie

Om ervoor te zorgen dat de standbouw op tijd wordt afgerond is het nodig om een beursstand  zo te ontwerpen dat hij snel kan worden opgebouwd en afgebroken. Een ander aspect van standbouw, dat een grote invloed heeft op de tijdige levering, is kennis van de wegen en de situatie rondom de beursgebouwen. De standbouwer moet bijvoorbeeld weten welke routes hij het beste kan gebruiken om files te ontwijken. Ook is het belangrijk om te weten welke parkeerplaats en welke ingang van het beursgebouw het beste gebruikt kunnen worden.