Adfunding
Image default
Bedrijven

Bureaustoelen nodig voor kantoor? Dit zijn de beste opties!

Een goede bureaustoel is echt ontzettend belangrijk. Dat komt omdat deze het lichaam ondersteunt tijdens de werkzaamheden die moeten gebeuren achter het bureau. Het lichaam zit voor een lange tijd achtereen in een bepaalde houding en dat is niet bevordelijk. Dat kan zelfs zorgen voor blessures aan het lichaam. Helemaal de rug is een onderdeel van het lichaam wat we veel gebruiken en waar het dus ook heel belangrijk voor is dat we deze voldoende ondersteunen. We gaan je dan in deze tekst ook uitleggen welke bureaustoelen de beste opties zijn voor op kantoor en natuurlijk ook aan welke eisen deze stoelen moeten voldoen.

Waarom is een goede bureaustoel belangrijk?

We hebben het net al even kort aangegeven. Een goede bureaustoel moet ondersteunend zijn. Op kantoor zitten de medewerkers vaak voor een langere tijd achtereen in dezelfde houding. Dit is niet goed voor het lijf. Er kunnen klachten optreden aan de rug, schouders en nek onder andere. Daarnaast kunnen er nog een hoop andere blessures optreden. Het is dan ook belangrijk om vaak genoeg op te staan en daarnaast ook te kiezen voor een goede bureaustoel voor de werknemers. Deze ondersteunt namelijk het lichaam in een bepaalde positie. De verschillende componenten van de stoel ondersteunen verschillende deelnam het lijden daardoor worden blessures dan ook veel minder waarschijnlijk. Een tip is om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Deze zijn wel wat duurder, maar voorkomen problemen aan de rug en nek. Neem een kijkje in het aanbod van Bureaustoel24. Hier vind je allerlei designer bureaustoelen die ook nog mooi passen bij het intereur van het kantoor.

Bedrijf

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

Een goede bureaustoel moet voldoen aan een groot aantal eisen. Dat heeft te maken dus met de ondersteuning die zo’n stoel moet geven. Zo is het belangrijk dat een medewerker in de goede houding zit. Zo’n houding is dat de persoon plat op zijn kont zit op het zitvlak. Tegelijkertijd moet hij zijn knieën kunnen buigen in een hoek van 90 graden en zijn voeten plat op de grond kunnen zetten. Het zitvlak kan naar voren en naar achteren schuiven zodat iemand goed in de stoel kan zitten. De stoel moet tevens in hoogte versteld kunnen worden zodat de medewerker de stoel op de juiste manier kan instellen en dus ook zijn knieën goed kan buigen. De rug wordt vanuit de rugleuning ondersteunt. De onderrug heeft vaak extra ondersteuning nodig omdat de rug daar tegen leunt. Hiervoor wordt dan ook vanuit de rugleuning extra ondersteunt. Daarnaast is de mogelijkheid er om de rugleuning steviger te maken waardoor de onderrug dus nog meer ondersteunt wordt. Dan zijn er natuurlijk ook nog de armleuningen. De armen en schouders hebben voldoende rust nodig. Hiervoor is het belangrijk dat de armen af en toe kunnen rusten op de leuningen.

De stoel moet ook goed aangeschoven kunnen worden. Je moet op een goede afmeting vanaf het bureau kunnen zitten om de armen te ontlasten. De nek kan ontlast worden door de stoel en tevens ook door de hoogte van het scherm. Je moet namelijk recht vooruit kunnen kijken. Al met al zijn er dus een hoop eisen waar zo’n stoel aan moet voldoen om genoeg het lichaam te kunnen ondersteunen tijdens de werkzaamheden.