Adfunding
Image default
Auto's en Motoren

Wat kun je met injector cleaner?

Een injector cleaner is additief waarmee iedere gebruiker zelf de injectoren/verstuivers kan reinigen. Het is makkelijk in gebruik en eenvoudig toe te voegen aan het brandstofsysteem. Er zijn veel verschillende soorten brandstofadditieven en variëren sterk wat betreft de kwaliteit. Doe een goede research en koop daarna een injector cleaner.

Het verschil tussen injectoren en verstuivers

Het enige verschil tussen injectoren en verstuivers is dat men vroeger het woord verstuiver gebruikte en vandaag de dag zijn dit injectoren. Bij dieselmotoren noemen ze het vaak verstuivers en bij benzinemotoren zijn dit de injectoren. Injectoren en verstuivers hebben dezelfde werking, namelijk de juiste hoeveelheid brandstof in de cilinder spuiten.

Hoe moet je het brandstofsysteem reinigen?

Het is aan te raden om uw brandstofsysteem af en toe of jaarlijks te reinigen. Voor het reinigen van het brandstofsysteem zijn er speciaal brandstofadditieven ontworpen die vuilresten en andere afzettingen verwijdert. Vervuiling in het brandstofsysteem kan er namelijk voor zorgen dat een injector of verstuiver niet meer goed werkt.

Een aantal symptomen van een defecte of niet goed werkende injector/verstuiver zijn:

  • Problemen met het starten van de motor
  • Toenemend brandstofverbruik
  • Auto gaat stotteren
  • Motor loopt niet stationair
  • Er ontstaat vermogensverlies
  • Meer uitlaatgassen

Naast de injectoren bestaat een brandstofsysteem ook nog uit een brandstofpomp, kleppen, zuigers en een katalysator. Ook deze onderdelen kunnen vervuild raken. Oplossing: Een vervuild brandstofsysteem reinigen met een injector cleaner. Uiteraard kun je dit uitbesteden aan een professional, maar dat kost je behoorlijk veel geld vergeleken met een injector cleaner additief. Voor 10 tot 20 euro kun je zelf een brandstofadditief kopen en gebruiken. Hieronder leggen we graag uit hoe je zelf een brandstofsysteem kunt reinigen.

Hoe reinig je zelf een brandstofsysteem:

Stap 1:  Koop een brandstofsysteem reiniger.

Stap 2:  Voeg de volledige inhoud van een flesje toe aan de tank alvorens het tanken

Stap 3:  Ga direct tanken zodat het zich goed mengt

Stap 4:  Maak een korte rit van 15/20 minuten

Stap 5:  Herhaal dit reinigingsproces om de 5000 kilometer of één keer per jaar.

Gebruik een krachtig reinigingsadditief. Deze geeft het beste resultaat en zorgt voor een grondige reiniging van het brandstofsysteem. Met een injector cleaner van Lindemann kunt u zelf eenvoudig het brandstofsysteem reinigen. Dit is een premium kwaliteit injector cleaner.