Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Geschikte hulpmiddelen bij sensorische integratie problematiek

Vaak is het voor ouders, verzorgers en scholen lastig kan zijn om geschikte hulpmiddelen te vinden voor kinderen met prikkelverwerkingsproblematiek. Hier kan in sommige gevallen een diagnose als bijvoorbeeld Autisme, ADHD, ADD, HSP, syndroom van down of epilepsie te grond slag aan liggen. Het is niet altijd even makkelijk wanneer je prikkels anders waarneemt dan gemiddeld persoon. Niet alleen voor de persoon met zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Gelukkig vind je op onze webshop allerlei hulpmiddelen die jou of jouw kind kunnen ondersteunen in de prikkelverwerking. Met een breed aanbod aan producten heeft SensoLife voor iedere sensorische hulpvraag wel een mogelijke oplossing.

Verschillende hulpmiddelen

SensoLife heeft een breed aanbod van verschillende soorten hulpmiddelen prikkelverwerking. Zo bieden wij verzwaringsdekens, verzwaringsvesten, verzwaringskussens en andere educatieve hulpmiddelen die regulerend kunnen werken in de prikkelverwerking. De ene persoon heeft bijvoorbeeld baat om meer rust in het lichaam te ervaren, de ander heeft weer baat ij het activeren van zijn alertheid, om zich vervolgens beter te kunnen concentreren. De producten die SensoLife biedt zijn niet alleen ontworpen voor particulieren, maar óók voor zakelijke klanten, zoals bedrijven, praktijken en instellingen.

Voordelen van een hulpmiddel

Eén of meerdere hulpmiddelen inzetten kent een aantal voordelen. Een hulpmiddel zorgt ervoor dat jij en de mensen om jou heen, sterker en gezonder door het leven kunnen gaan en beter kunnen omgaan met hun eventuele beperking. Een verzwaringsvest helpt bijvoorbeeld bij concentratieproblemen en sensorische integratiestoornissen. Ook helpt het om zeer beweeglijke kinderen kalmer te maken.

Welke hulpmiddelen biedt Sensolife?

Onze hulpmiddelen zijn gericht op het doseren van prikkels, het verminderen van slaapproblemen en concentratieproblemen. Daarmee willen wij ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven van iemand met sensorische informatieverwerking problematiek verbeterd. Eén van onze populairste producten zijn verzwaringsdekens en verzwaringsvesten. Verzwaringsdekens worden vaak ingezet bij kinderen of volwassenen die ’s avonds moeite hebben met afschakelen en rustig te slapen. Een verzwaringsvest wordt bijvoorbeeld ingezet bij kinderen die door de dag heen veel onrust in hun lijf ervaren of zich juist onprettig voelen in een drukke omgeving. Door het gewicht in de deken of het vest ontstaat er een diepe druk op de huid, spieren, pezen en gewrichten, wat een kalmerende werking heeft op het brein en lichaam. Daarnaast kan iemand hierdoor zijn eigen lichaam beter voelen en zich zekerder voelen in zijn omgeving.

 

https://sensolife.nl/hulpmiddelen-bij-prikkelverwerking-problematiek/