Adfunding
Image default
Auto's en Motoren

Meldcode auto

Wil je een auto verzekeren of ga je jouw huidige verzekering opzeggen? Dan heb je daarbij de meldcode auto nodig. De meldcode auto is een code bestaande uit vier cijfers welke op het kentekenbewijs staan vermeld. Deze code moet je bij het afsluiten of opzeggen van een verzekering doorgeven aan het desbetreffende verzekeringsbedrijf. Deze code wordt gebruikt om autoverzekeringen aan te melden bij het RDW. Zodoende kan het RDW controleren of de auto’s die zich in ons land bevinden met een Nederlands kenteken, wel echt een geldige autoverzekering hebben.

Waar vind ik mijn meldcode

De meldcode van jouw auto is een viercijferige code welke uit een unieke combinatie wordt opgebouwd. Dit houdt in dat elke auto zijn eigen code heeft. Voertuigen kunnen door middel van de meldcode gecontroleerd en geïdentificeerd worden. Daarom wordt de meldcode auto ook wel het voertuigidentificatienummer genoemd, oftewel VIN. Heb je even jouw autopapieren verlegd? Geen nood, de meldcode auto staat ook op de auto ingegraveerd. Dit is normaal gesproken onder de motorkap of ergens bij jouw voorruit. Zo kun je toch met verzekeraars in gesprek gaan als zij vragen om jouw meldcode. Lukt het toch niet om jouw meldcode te vinden? Log dan in op de website van de RDW. Dit doe je door middel van jouw DigiD. Zo kun jij jouw meldcode opvragen. Je kunt ook bellen naar de RDW voor het opvragen van jouw meldcode. Er wordt dan wel even een check gedaan om te controleren of jij de eigenaar van de auto bent. Er wordt dan gevraagd naar persoonlijke gegevens, zoals huisnummer en postcode, jouw geboortedatum en jouw voorletters en achternaam. Als al deze gevraagde informatie klopt, dan kan het RDW aan jouw de meldcode verstrekken. Tip: Noteer de code en bewaar deze op een handige plek, zodat je hier nooit meer naar hoeft te zoeken!

Autoverzekering vergelijken

Ben jij op zoek naar een goede autoverzekering voor bijvoorbeeld een nieuwe wagen? Bezoek dan Autoverzekering.nl – Reaal voor het vergelijken van autoverzekeringen. Zo krijg je passende autoverzekering te zien die worden gefilterd aan de hand van jouw persoonlijke situatie en jouw persoonlijke wensen.

http://autoverzekering.nl