Adfunding
Auto's en Motoren

Een auto leasen als ZZP-er

Je bent zelfstandig ondernemer en je hebt een eigen zaak. Voor veel mensen is dit de ultieme vorm van vrijheid, omdat je helemaal vrij bent om zelf te bepalen wanneer je werkt, hoe lang je werkt en met wie je werkt. Ook ben je helemaal vrij te bepalen waar je werkt. Locatieonafhankelijk werken wordt tegenwoordig steeds populairder. Sommige werkzaamheden kun je namelijk overal uitoefenen en daarvoor hoef je niet op kantoor te zitten. Een groot nadeel is natuurlijk wel dat je bepaalde voordelen die je bij een werkgever zou hebben, niet hebt, of in ieder geval zelf moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsauto leasen.

Je eigen auto zakelijk gebruiken

Veel werknemers kunnen via hun werkgever een auto van de zaak leasen. Dat is ontzettend handig voor de uitvoering van hun vak, bijvoorbeeld als ze veel onderweg zijn. Maar als ZZP-er kun jij ook veel onderweg moeten zijn voor de uitoefening van je vak. En je hebt nu geen werkgever die voor jou een leaseauto regelt. Maar niet getreurd, want ook voor ZZP-ers zijn er voldoende mogelijkheden om toch een auto te rijden. Zo kun je er namelijk uiteraard voor kiezen om je eigen auto voor je werk te gebruiken. Zakelijk gereden kilometers kun je als kosten voor je bedrijf opgeven en dat levert een belastingvoordeel op.

zakelijk auto leasen

Maar er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kun je een auto aanschaffen voor je bedrijf voor zakelijk gebruik. Onder bepaalde voorwaarden kun je deze ook voor privé gebruiken, maar laat je goed voorlichten. Hiervoor kun je contact opnemen met de kamer van koophandel en de belastingdienst. Je wilt natuurlijk niet tegen vervelende verrassingen aanlopen als je boetes krijgt.  Misschien is private lease voor jou een oplossing, zodat je als zelfstandig ondernemer toch een auto kunt leasen

https://www.autoleasecentrale.nl/