Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Stel je voor dat je een zorgverzekering moet afsluiten. Of stel je voor dat je wilt overstappen van zorgverzekeraar. Dan kan het handig zijn om te weten welke verzekeringen er mogelijk zijn voor jou. . In het algemeen is een zorgverzekering voor veel mensen een moeilijk begrip. Daarom zullen wij in dit artikel bespreken wat een zorgverzekering is en welke soorten zorgverzekeringen er zijn op dit moment. Dit zal je helpen om zorgverzekeringen te vergelijken.

Er is in Nederland een groot aanbod aan zorgverzekeraars. Er zijn dus genoeg keuzemogelijkheden voor jou. Zorgverzekeraars die je misschien al kent zijn Zilveren Kruis & Interpolis. Maar welke zorgverzekeringen zijn er eigenlijk? In Nederland heb je 3 soorten zorgverzekeringen: De basisverzekering, De aanvullende zorgverzekering en De collectieve zorgverzekering. 

De basisverzekering 

Wanneer je verzekerd bent met de basisverzekering wordt een groot deel van de medische zorg vergoed door jouw zorgverzekering. Je kan hier denken aan een bezoek aan de huisarts of een ziekenhuisopname. Maar hoe werkt het als je kinderen hebt? Goeie vraag. Als je verzekerd bent met de basis zorgverzekering worden kinderen t/m 18 jaar meeverzekerd met de ouders. Een basispakket wordt door de overheid zelf vastgesteld. De aanvullende keuzedekkingen wordt door iedere verzekeraar wel zelf vastgesteld.

De aanvullende zorgverzekering

Het kan voorkomen dat jij behoefte hebt aan meer zorg. In dat geval kun je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Je kan jouw basisverzekering dan aanvullen met dekking voor de tandarts, fysiotherapie en andere geneeswijzen. 

De collectieve zorgverzekering

Naast de basisverzekering kan je er bij de zorgverzekering ook voor kiezen om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Met een collectieve zorgverzekering wordt een verzekering bedoeld, waarbij je jezelf samen met veel anderen laat verzekeren voor jouw zorg. In veel gevallen worden er door collectieve verzekeraars kortingen toegepast op de premie. Echter hoeft dit niet altijd te betekenen dat het nemen van een collectieve zorgverzekering de beste optie is. Soms kunnen andere verzekeraars bij zorg meer uitkeren of kan het bedrag dat je betaalt aan de premie minder zijn dan de premie van de collectieve zorgverzekering. 

Zorgverzekering vergelijken

Ben jij opzoek naar een zorgverzekering? Goed nieuws! Op Verzekering.nl kun je gemakkelijk en eenvoudig zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Wij hebben een groot aanbod aan zorgverzekeraars. Verzekering.nl helpt jou graag de zorgverzekering te vinden die het beste bij jou past. Wij kijken naar jouw wensen en bieden jou aan de hand daarvan de best mogelijke opties aan. Wil je meer weten? Bekijk dan de link hieronder en kijk welke zorgverzekeringen je bij ons kan afsluiten.

 

https://www.adfunding.nl/