Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Snel aan de slag gaan als personal trainer: hoe doe je dat?

Je droomt ervan om personal trainer te worden. En dat wil je het liefste zo snel mogelijk bereiken. Je huidige baan is niet waar je passie ligt, je wordt er simpelweg niet gelukkig van. Om je carrière snel om te kunnen gooien, bestaat er de fitness trainer A training. Hiermee wordt je in een korte periode klaargestoomd voor de fitnessbranche. Lees in deze blog wat deze training inhoudt, wat je zoal zult leren.

Fitness Trainer A spoedopleiding

De fitness Trainer A opleiding is de basisopleiding tot personal trainer. Je leert er alle basisprincipes mee om werkzaam te kunnen zijn als personal trainer. Ten opzichte van de reguliere training, heb je in het versnelde traject meerdere keren per week les en worden er enkele theoretische lessen geskipped die je zelfstandig dient door te nemen en beheersen. De spoedopleiding scheelt in tijd, leidt je sneller op en is bovendien ook nog voordeliger dan de gewone fitness A-opleiding. Je kunt met een spoed variant al gauw 20-30% van het lesgeld besparen. De spoed variant is met name geschikt voor mensen die hier en daar al een les hebben gegeven zonder hiervoor een opleiding te hebben gevolgd. Wanneer je nog weinig tot niets weet van het personal trainerschap, raden we het reguliere traject aan. Het versnelde traject is je anders waarschijnlijk te intensief, met teleurstelling en demotivatie tot gevolg. 

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen die zoal behandelt zullen worden tijdens de Fitness Trainer A spoedopleiding:

  • Trainingsleer: hoe je een trainingsschema opstelt op basis van de fitness doelstellingen van een cliënt. En afwisselingen in trainingsvormen kunt toepassen.

  • Coachingsvaardigheden: weet hoe je mensen psychologisch kunt motiveren om hun fitnessdoelen te bereiken.

  • Leer alles over de werking van het menselijk lichaam: denk hierbij niet alleen aan hoe spieren bewegen en lichaamsanatomie, maar ook aan voedingsleer.

  • Blessurepreventie: hoe je ervoor zorgt dat je cliënt pijn en blessurevrij traint.

Tijdens deze spoedopleiding dien je een stagetraject van 40 uur uit te voeren. Hiermee leer je je eerste echte klanten te begeleiden. Een spannend proces, want elke klant vereist een andere, op maat gemaakte aanpak. Maar in dit proces waar je veelvuldig contact zal hebben met je trainer, weet je in korte tijd veel te bereiken. Het is magisch om te zien wat je in korte tijd allemaal kunt leren! 

De fitness trainer a opleiding is erkend door de branche organisatie NL Actief en Europese variant EREPS. Hierdoor kun je na het behalen van de opleiding bij een zeer groot deel van de sportscholen en sportinstanties in Europa aan de slag. 

De spoedtraining kun je volgen bij de meeste grote fitness trainer opleiders van Nederland, zoals deze fitnesstrainer a spoed opleiding bijvoorbeeld. Ga op zoek naar de aanbieder waarbij jij het beste gevoel bij hebt en leer binnen no time het vak van personal trainer!