Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Plaatbewerkingstechnieken voor uw bedrijf – Adfunding.nl

Veel bedrijven hebben op maat gemaakte metalen onderdelen nodig om in hun bedrijfsvoering te gebruiken. Maar ze weten vaak niet hoe ze die onderdelen kunnen krijgen zonder te veel geld te betalen of te veel tijd in beslag te nemen.

Gelukkig zijn er enkele plaatbewerkingstechnieken die u kunnen helpen het proces van het verkrijgen van op maat gemaakte onderdelen te stroomlijnen en u geld te besparen terwijl u dit doet. Lees hieronder meer over deze methoden!

Aan de slag met uw producten

Plaatwerk is een van die zeldzame materialen die je in vrijwel alles kunt vormen.

Het is veelzijdig, sterk en heeft een hoog smeltpunt. Echter, met veel verschillende soorten plaatwerk in het spel, hoe komt u erachter welke u voor uw projecten kunt gebruiken? Hier zijn enkele tips die u moeten helpen een weloverwogen beslissing te nemen over welk plaatwerk geschikt is voor uw zakelijke behoeften.

Scherp maken

Warmtebehandeling is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw gereedschap scherp blijft. En dat betekent dat u een goede warmtebehandeling moet ondergaan. De meest eenvoudige manier om warmte te behandelen is door een zaklamp te gebruiken.

Fakkels

U kunt desgewenst ook een propaantank of zuurstof-/acetyleenbranders gebruiken. Deze fakkels kunnen echter extreem gevaarlijk zijn omdat ze zo ongelooflijk heet zijn; het wordt aanbevolen om ze alleen te gebruiken in situaties waar niemand zich kan verbranden. Of waar er geen ontvlambare materialen in de buurt zijn.

Textuur toevoegen

Als je een 3D-effect wilt creëren, dan heb je een embossingtool nodig. Dat klopt: een fysiek hulpmiddel. Het enige dat het doet, is een ontwerp op uw papier drukken. Maar dat kleine detail kan al uw projecten professionaliteit en persoonlijkheid doen uitkomen.

Hoogwaardig

We verkopen hier bij Staples hoogwaardige embossingtools, wat betekent dat je geweldige resultaten krijgt elke keer dat je een van onze producten gebruikt.

Probeer met je nieuwe embossingtool in de hand een aantal ontwerpen op perkamentpapier of karton te maken om het uit te testen voordat je tijdens je volgende grote evenement vormen en texturen probeert te maken op complexere projecten zoals borden of plaatskaarten.

Het vergulden

Vergulden is een metaalbewerkingstechniek waarmee u uw eigen unieke ontwerpen kunt maken. Bij vergulden wordt goud of een ander geschikt metaal met lijm op een oppervlak aangebracht.

De resulterende laag is vaak dun genoeg om er doorheen te kijken. Deze behandeling staat bekend als verguld, maar soms zie je het misschien verguld.

Dik of dun

U zult waarschijnlijk ook andere termen horen die in verband met vergulden worden gebruikt; meter verwijst bijvoorbeeld naar hoe dik of dun een blad goud is. Door zowel de dikte als de dikte te regelen wanneer u plaatwerk in uw bedrijf verwerkt, kunt u een breed scala aan resultaten bereiken, van subtiele accenten tot glanzende coatings. Lees hieronder meer over meters en soorten metalen!

plaatbewerkingstechniek

Nummers/namen stempelen

De meest elementaire vorm van maatwerk is om de naam of het nummer van een persoon of bedrijf op elk project te plaatsen.

Dit kan eenvoudig en goedkoop met de hand worden gedaan met een markeergereedschap. Maar er zijn ook geautomatiseerde nummeringsmachines die een verscheidenheid aan vormen en maten aankunnen.

Klantloyaliteit

Door uw merk aan elk project toe te voegen, creëert u klantloyaliteit, merkbekendheid en meer. Zodat klanten u beter onthouden dan uw concurrenten. Er zijn veel kleine gereedschappen die u kunt gebruiken, zoals stempels, stencils en gereedschappen om afdrukken achter te laten op plaatmetalen onderdelen.

Kwaliteit behouden

Epoxylijm kan worden gebruikt om plaatmetaal aan elkaar te lassen en te hechten. Bij het gebruik van epoxylijm om een ​​staalverbinding te maken. Is het echter belangrijk om te onthouden dat staal en epoxy niet goed met elkaar reageren in oplossingen op waterbasis.

Plaatwerkstukken

Dit betekent dat u uw plaatwerkstukken uit het water moet houden totdat ze volledig zijn opgedroogd.

Neem voor meer informatie over het gebruik van epoxylijmen in uw bedrijf contact op met een winkel voor industriële toelevering of een lasbedrijf dat zich bezighoudt met bouwmaterialen.

Staal lijmen met epoxylijm

Staal en epoxy hebben samen uitstekende eigenschappen. Ze zijn duurzaam, zeer waterbestendig en vrijwel onmogelijk te roesten.

Het enige nadeel van het gebruik van staal is dat het zwaar is en moeilijk om mee te werken vanwege de grootte. Waardoor het moeilijk te integreren is in lichtere constructies zoals auto’s.

Als je geen hout of plastic kunt gebruiken, gebruik dan staal als er behoefte is aan hoge sterkte. Bij het werken met staal in plaatbewerkingstechnieken, Je moet de staal lijmen met epoxylijm en breng dan eerst epoxylijm aan door een dunne laag lijm over beide te verbinden oppervlakken te borstelen. Plaats ze bij elkaar zoals u dat normaal zou doen en laat ze drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Voorkomen dat ongewenste functies worden gladgestreken

Een veelvoorkomend probleem bij 3D-printen is dat het moeilijk is om gladde, naadloze oppervlakken te vervaardigen. De beste manier om deze uitdaging aan te gaan, is door ervoor te zorgen dat elke laag van uw model een gevarieerde verzameling functies bevat.

Als je bijvoorbeeld een gezicht aan het modelleren bent, gebruik dan kleine bollen en ringen in gebieden waar je poriën of bulten zou verwachten en grotere bollen en platte vlakken in gebieden zoals jukbeenderen.

Huidtextuur

Hoewel deze de huidtextuur niet perfect nabootsen (dat zou bijna onmogelijk zijn met een FDM-machine), bieden ze voldoende variatie zodat u ongewenste klonten na het afdrukken kunt wegschuren zonder rimpels glad te strijken.

En als je vloeiendere rondingen wilt, probeer dan meerdere regio’s samen te voegen met verlopen – dit werkt vooral goed bij het modelleren van organische vormen zoals gezichten of bladeren.

metaal