Adfunding
Image default
Woningen

Beste vloeren voor uw open concept-huis

Vloeren die uw concept open houden

Het verlangen naar woningen met een open concept explodeerde in de jaren 70 en is vandaag de dag nog steeds gewild. Een open vloerconcept is een droom voor huiseigenaren die graag entertainen, omdat gasten en gesprekken door het hele huis kunnen blijven stromen. Bovendien geeft de esthetiek van een open conceptruimte een licht, luchtig en zonovergoten gevoel waardoor mensen die binnenkomen zich opgewekt en verbonden voelen. Dus als het gaat om het kiezen van vloeren, moet u ervoor zorgen dat ze alle uitstekende voordelen van een open conceptlay-out versterken.

Materialen voor uw open concept

Als je grote ruimtes ontwerpt, heb je vloeren nodig die kunnen concurreren in de open ruimte die ze bedekken. Hardhout of tegels zijn twee van de beste opties voor open conceptontwerpen. Als je voldoende ruimte hebt, heb je de vrijheid om langere en bredere houten planken te gebruiken bij het werken met hardhouten vloeren. Evenzo werken grotere tegels het beste in een open conceptruimte. Het kiezen van grotere materialen zal helpen om de grootsheid van de ruimte te evenaren, wat zorgt voor een meer samenhangend uiterlijk en gevoel.

Als u van het uiterlijk van hardhout houdt, maar het past niet binnen uw budget, kan laminaat een goedkoper alternatief zijn die nog steeds dezelfde elegantie biedt waarnaar u op zoek bent zonder het prijskaartje. Daarbij is het leggen van een laminaat vloer erg eenvoudig, zo kun je met de nieuwe kliksystemen gemakkelijk zelf de vloer leggen. 

Houd uw open concept stromend

Bij het kiezen van vloeren voor uw open conceptruimte is consistentie van cruciaal belang, wat betekent dat het het beste is om één vloermateriaal te kiezen om door uw ruimte te lopen. Als u tegels, tapijt en hardhouten vloeren in één open ruimte hebt, kan uw kamer het voordeel van stroming verliezen. Meerdere soorten vloeren in een ruimte met een open concept zorgen ervoor dat het schokkerig en onsamenhangend aanvoelt.

Houd overgangen soepel

Als uw open ruimte naar een andere ” kamer”, wilt u dat het vloermateriaal soepel overgaat in een nieuwe ruimte en niet abrupt aanvoelt. Daarom is het essentieel om te profiteren van de stroom en het gevoel te geven dat het allemaal maar één grote kamer is die doorgaat in plaats van een hele nieuwe ruimte.

De overgang tussen materialen is ook even belangrijk. Als u bijvoorbeeld onderscheid maakt tussen de keuken en de woonkamer en u wilt dat de materiaalverandering dat uitdrukt, zorg er dan voor dat de twee oppervlakken soepel en gelijkmatig in elkaar overlopen. Doe dit door verschillende vloeren te trekken met dezelfde ondertoon of complementaire kleuren. Nogmaals, het is van vitaal belang om de overgang natuurlijk te laten lijken, niet om een schokkende of samengevoegde esthetiek te creëren.

Kleur voor een open concept

Als het komt vloeren in open concept dessins, dan is het verstandig om neutrale kleuren te kiezen. Dit komt omdat er in zo’n enorme ruimte zoveel meer vloermateriaal zal zijn. Het is dus essentieel om een neutrale kleur te vinden die past in de keuken, woonkamer en eetkamer. Bovendien, als de vloeren door uw ruimte stromen, wilt u dat deze perfect past bij elke ruimte.