Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij een lage waterdruk in huis?

Wanneer de waterdruk in je woning te laag is, kun je dat op verschillende manieren merken. Vaak komt er een acht staaltje uit de kraan in de keuken. Of valt, als je aan het douchen bent, ineens de harde straal weg en kleum je weg onder een sijpelend douchestraaltje. Heb je hier last van, dan is het tijd om de waterdruk te verhogen, zodat je weer kunt genieten van een krachtige waterstraal uit de kraan of douchekop. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel leggen we je uit hoe je op een effectieve manier thuis de waterdruk verhogen kunt.

Kijk of je watermeter nog wel modern genoeg is

 

De waterdruk in woningen hoort in principe op 3 of 4 bar te liggen. Het waterleidingbedrijf dat jouw water levert, is hiervoor verantwoordelijk. Een van de oorzaken voor een te lage waterdruk kan zijn dat je een watermeter hebt die gedateerd is. Door je watermeter te laten vervangen door een moderne meter, slagen veel mensen erin om de waterdruk te verhogen en zijn ze snel van het probleem van een te lage waterdruk af. Zo simpel kan het zijn!

Het kan ook aan de douchekop of kraan liggen

 

Veel mensen realiseren zich niet dat een te lage waterdruk ook aan de douchekop of de kraan kan liggen. Als er sprake is van kalkaanslag in de douchekop of kraan, kan dit de waterdruk en de straal verzwakken. Heb je last van een slap straaltje water in je douche of keuken, overweeg dan eens om de douchekop of kraan te vervangen door een beter exemplaar. Vaak lost dit het probleem snel op!

Draai de afsluiters van de kraan aan

 

Een lage waterdruk kan ook te maken hebben met de afsluiters in de keuken en/of badkamer. Als deze bij de leidingen onvoldoende dicht zijn gedraaid, kan dat leiden tot een te lage druk van het water. Controleer dus of deze kraantjes goed vast zitten!

Neem eventueel contact op met je waterleidingbedrijf of met een loodgieter

 

Slaag je er niet in om de waterdruk in huis zelf te verhogen? Neem dan eerst contact op met jouw waterleidingbedrijf. In principe moeten zij voor een goede waterdruk zorgen. Lost het probleem zich dan nog niet op? Dan is het slim om een loodgietersbedrijf in te schakelen!